8. mart 2023 23:11

Viktor Savić: Teatar na Brdu nastavio rad, potpisan je novi petogodišnji ugovor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Viktor Savić: Teatar na Brdu nastavio rad, potpisan je novi petogodišnji ugovor

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD, 8. marta (Tanjug) - Izvođenjem monodrame "Petrijin venac" po romanu Dragoslava Mihalovića, glumica Mirjana Karanović je večeras, na sceni beogradskog Teatra na Brdu, otvorila novo poglavlje ovog teatra.

To je epilog zapleta u kojem je u decembru prošle godine izgledalo da će Teatar na Brdu promeniti adresu, a glumci biti prinuđeni da igraju predstave na drugom mestu.

Jedan od osnivača Teatra na Brdu, glumac Viktor Savić, kazao je večeras Tanjugu da je sa KC Čukarica potpisan novi petegodišnji ugovor polovinom februara.

"Srećan sam što nas je puno ljudi podržalo u našoj nameri da Teatar na Brdu opstane na staroj adresi. Večeras je publika napunila salu našeg pozorišta i to je znak da su ljubitelji teatra uz nas. Nastavićemo sa produkcijom zanimljivih predstava u Teatru na Brdu'', rekao je Savić.

Pred kraj 2022. godine stigla je vest da Teatar na Brdu prekida rad jer opština Čukarica nije produžila ugovor sa tom ustanovom kulture.

U obrazloženju gašenja Teatra na Brdu, bar na toj lokaciji, iz KC Čukarica podsetili su da je 2018. godine zaključen ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije s produkcijskom kućom "Klan production", koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022.

Tada je donet "plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora i kulturno-umetničkog društva u cilju pružanja najboljih uslova za dodatno usavršavanje i umetnički razvoj što većeg broja naših mladih talenata".

Ipak, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je 25. januara Tanjugu da će Teatar na Brdu nastaviti sda radi na radost publike i ansambla tog pozorišta.

''Spremamo novi ugovor za nastavak saradnje sa "Teatrom na Brdu". Ključnu ulogu u donošenju odluke o produžetku ugovora sa ljudima iz Teatra na Brdu odigrao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić'', kazao je tada Kolarić.