20. mart 2023 11:17

Predstava "Ukradeni princ i izgubljena princeza" 21. marta u "Radoviću"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstava "Ukradeni princ i izgubljena princeza" 21. marta u "Radoviću"

Foto: Shutterstock.com/VDB Photos, ilustracija

BEOGRAD - Predstava "Ukradeni princ i izgubljena princeza" biće izvedena 21. marta u Malom pozorištu "Duško Radović", najavili su iz "Radovića".

Malo pozorište "Duško Radović" je u toku svog višedecenijskog postojanja negovalo različite žanrove, korišćenjem mnogih lutkarskih formi od marioneta, ginjola, javajki, lutki na štapovima, teatra senki, maski, crnog teatra, apstrakcije i mnoge druge.

Konfrontiranje lutke i glumaca kao živih partnera, pojavljuje se upravo i u predstavi za decu "Ukradeni princ i izgubljena princeza", u režiji Branislave Stefanović.

Predstva je nastala po drami američkog pisca Dena Totera, i bavi se velikom nepravdom: "U davna vremena postojao je drevni običaj po kom carski tron može da nasledi samo dečak".

Rediteljka Branislava Stefanović je za režiju predstave "Ukradeni princ i izgubljena princeza", 2021. godine dobila je nagradu "Slobodanka Caca Aleksić".

Primož Jesenko slovenački teatrolog i gost ovogodišnjeg Bitef festival, u okviru show case-a pogledao je i predstavu "Ukradeni princ i izgubljena princeza".