18. januar 2023 14:14

Madlenianum slavi 25 godina postojanja 26. januara operom "Turandot"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Madlenianum slavi 25 godina postojanja 26. januara operom "Turandot"

Foto: Zoran Škrbić

BEOGRAD - Opera i teatar Madlenianum saopštila je danas da će 25 godina svog postojanja proslaviti 26. januara (19:30) uz izvođenje opere "Turandot", u koprodukciju sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

U ulozi princeze Turandot u operi Đakoma Pučinija nastupiće Jasmina Trumbetaš Petrović, dok će debitovati u ulozi Kalafa Nikola Kitanovski, a baletsku rolu Dušu princeze Lou-Ling tumačiće Olga Olćan, najavljeno je iz Madlenijanuma.

Podsetivši da je prethodni jubilej proslavljen izdanjem monografije o radu kuće u prvih 20 godina, Madlenijanum je naveo da su sa novim direktorom Andrejom Rackovim i njegovim timom nastavili sa svojim težnjama da pruže "atraktivne i vrhunske sadržaje koji će zadovoljiti probrani ukus publike".

Iz Madlenianuma su istakli da su nakon razdoblja pandemije ponosni što se njihovom pozorištu "publika u celosti vratila i što se za predstave traži karta više".

"Od ove sezone smo Ustanova kulture, verujući da će nadležni državni organi prepoznati napor i kvalitet, kao i doprinos Madlenianuma kulturnom životu zemlje", ističe se u saopštenju.

Kako je navedeno, dosadašnji "pregnuće, raskoš i uspeh ne bi bio moguć bez posvećene Madlene Zepter, osnivača i donatora, čija se vera u lepotu i istrajnost u nameri da ostavi nešto svom gradu, pokazala ne kao san, već kao vizija koja ima svoje opravdanje".