30. januar 2023 09:55

Glumica Anja Pavićević: Igranje pred decom je teško, njihovi komentari su surovo iskreni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Glumica Anja Pavićević: Igranje pred decom je teško, njihovi komentari su surovo iskreni

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bilo je glumica Anja Pavićević koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Lepotica i zver" njenog matičnog pozorišta "Boško Buha".

Pavićević je rekla da je u "Buhi" godinu dana i da je navikla na igranje pred decom koje je "mnogo teško - komentari su surovo iskreni".

 

"Smatram da svaki mladi glumac treba da krene u pozorištu 'Boško Buha' da igra. Tu se učimo zanatu, svemu", navela je glumica.

U radu na predstavi "Lepotica i zver", Pavićević u početku nije dovoljno razumela koliko deca znaju i shvataju, misleći da je dečjoj publici potrebno da se podcrtava.

"Reditelj Milan Karadžić je u jednom trenutku rekao: 'Anja misliš da su deca glupa?' Aha, dobro. Ajde sad da razmišljam kao da pravim predstavu za odrasle i tada sam kliknula", navela je Pavićević.

Prema njenim rečima, deca su shvatila sve i nije bilo potrebno da se nešto podcrtava u "Lepotici i zveri", gde je "sve surovo iskreno, horor je, tenzija postoji sve vreme, kao za odrasle".

 

Pavićević je rekla da je dečacima u predstavi zanimljiva zver jer je stvarno strašna, glas i ceo njegov pokret je mnogo strašan i zanimljiv", dok će devojčicama biti zanimljiv Zmajić i Hodž gde postoje stvari koje su začinjene malom komedijom.

Sa tek završenim fakultetom Pavićević se nije desilo da pred kameram igra jednu te istu ulogu, pošto su sve bile različite kod Darka Bajića, Olega Novkovića i Milana Karadžića u "Kalkanskim krugovima".

"U pozorištu može da bude malo zeznuto. Sada sam u 'Buhi' za stalno i treba svako pozorište dečje da ima princezu. Igrati princezu je vrlo zanimljivo, svaka je malo opičena na svoj način, znatiželjna, avanturista.

Ako vidim da stagniram naravno da ću reagovati da ne igram sve isto", rekla je glumica.