2. februar 2024 10:32

Kosta Đorđević: Film "Sunce mamino" govori o porodičnim odnosima na drugačiji način

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kosta Đorđević: Film "Sunce mamino" govori o porodičnim odnosima na drugačiji način

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj i scenarista Kosta Đorđević koji je govorio o filmu "Sunce mamino", čija je premijera 13. februara u MTS dvorani.

Đorđević je rekao da u filmu "klinac organizuje sahranu svoje bake kako bi zaveo devojku u koju je zaljubljen", ali se na zadržava samo na tome, jer su najbitnija komponenta porodični odnosi, obrađeni na drugačiji način.

Prema njegovim rečima, to je odnos majke i sina, koje tumače Branka Katić i Pavle Čemerikić, kao i majke i bake, i film "govori o generacijskom sukobu koji je prisutan kod nas i svuda u svetu".

"Mi smo to obradili u žanru komedije. Ne u klasičnom smislu, ali sama premisa da iza leđa majke organizuje sahranu bake nudi gomilu komičnih momenata", naglasio je reditelj.

Đorđević očekuje da će gledaoci prepoznati plemenitost filma, a ističe i da je "glumački ansambl perfektan, svi su bili fantastični".

Prema njegovim rečima, u "Sunce mamino" "videćemo drugo lice Beograda, predstavljan je na drugačiji način, Beograd je jedan od junaka filma".

"Neverovatno je u kolikoj meri smo dobili lokacijom na kojoj smo snimali. Lokacija je vrlo specifična. Te konstrukcije i zgrade nisu povezane, ali ih je naš scenograf nekim skelama povezao, tako da smo napravili naš konstrukt kako se junaci kreću", naveo je reditelj.

Đorđević je dodao da film prikazuje "surovo odrastanje u Beogradu na jedan prelep način, leto je, tople su boje".

Pošto se sa Čemerikičem dosta spremao i prošli su svaku scenu, Đorđević je rekao da je glumac tačno znao šta želi da postigne.

"On je imao svoje ideje, a ja sam ih prihvatao. Ušli smo u snimanje sa potpunim znanjem o čemu je scenario i šta se dešava sa njegovim likom u svakoj sceni", naglasio je reditelj.

Đorđević je rekao da mu je bila ideja da Katić tumači majku, a na kastingu su ona i Čemerikić "kliknuli na keca i oduševili se jedno drugim".

"Nekako se pogodilo da su njih dvoje fantastičan tandem", rekao je Đorđević.