11. april 2024 10:26

Filip Stankovski: Serija "Kalkanski krugovi" je horor, triler, misterija i drama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Filip Stankovski: Serija "Kalkanski krugovi" je horor, triler, misterija i drama

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD  - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Filip Stankovski koji je govorio o svojoj ulozi u trećoj sezoni serije "Kalkanski krugovi".

Stankovski je rekao da mu je u liku bila izazovna njegova promena od prve sezone, od maminog sina, povučenog i isključenog od društva, koji u drugoj sezoni upada u mrak.

"Ulazimo u treću sezonu gde postaje malo bliži centru cele priče, glavnom toku i više možda i utiče na radnju nego ranije", naveo je Stankovski.

Prema njegovim rečima, za uspeh "Kalkanskih krugova" je ključno što se dugo kod nas nije pojavila serija u kojoj je izražen žanr horora, pomešan sa trilerom, misterijom i porodičnom dramom.

Stankovski je dodao i da se mlađa generacija može poistovetiti sa mlađim likovima u seriji, koja "ima i nešto što stvarno drži na ivici sedišta - tenzija, misterija, 'klifhenger', miks svega toga".

Primetivši da serija nije u potpunosti horor, jer dosta toga ostaje u nekom naslućivanju i naznakama, Stankovski je dodao da su zapravo muzika i atmosfera činioci koji donose stvari koje horor podrazumeva.

"Glavna tema treće sezone je ko preuzima Zabran, ko dolazi kao čuvar, to jeste čuvarka. Tako da je to borba između dobra i zla. Do kraja ove sezone dobijamo odgovor ko pobeđuje", otkrio je Stankovski.