4. februar 2023 15:42

Širom Hrvatske nevreme, u Zagrebu povređena osoba

Izvor: TANJUG

podeli vest

Širom Hrvatske nevreme, u Zagrebu povređena osoba

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ ADMIR BULJUBAŠIĆ

ZAGREB - Jak vetar širom Hrvatske ostavio je posledice u brojnim okruzimaa, od Osječko-baranjskog do Krapinsko zagorskog i Grada Zagreba, gde je jedna osoba povređena, saopštila je Uprava civilne zaštite.

U Zagrebu je jedna osoba povređena, zbog čega je operativna dežurna služba civilne zaštite Županijski centar 112  na mesto događaja odmah uputila hitnu medicinsku pomoć, prenosi Hina.

Centar je tokom prepodneva primio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju delova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

  Na području Krapine, zbog snažnog vetra oštećen je dalekovod, a bez struje su ostali Gornja Stubica, deo Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkom okrugu do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabeležen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 sati primio je 16 dojava zbog posledica jakog vetra, a Centar u Virovitici 30-ak.

O srušenim stablima i stubovima ulične rasvete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stubovima.