13. oktobar 2023 09:22

Mediji: Uhapšene još četiri osobe povezane sa kopanjem tunela i upadom u depo suda u Podgorici, jedna puštena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mediji: Uhapšene još četiri osobe povezane sa kopanjem tunela i upadom u depo suda u Podgorici, jedna puštena

Foto: shutterstock.com/Mehaniq, ilustracija

PODGORICA - Četiri osobe povezane sa kopanjem tunela i upadom u depo Višeg suda u Podgorici uhapšene su nakon saslušanja, saopštio je danas rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović.

Milanović je to saopštio za portal RTCG, ne iznoseći više detalja, a podgoričke Vijesti pišu da su uhapšena trojica zbog sumnje da su povezani sa upadom u depo Višeg suda. Reč je, navode, o Marjanu Vuljaju, Ivici Piperoviću i Nikoli Milačiću, dok je M.A. pušten nakon saslušanja jer je utvrđeno da nije deo iste kriminalne grupe.

Oni su uhapšeni nakon što je policija juče posle podne uhapsila odbeglu Katarinu Baćović.

Osnovno državno tužilaštvo osumnjičenom Nikoli Milačiću i Ivici Piperoviću stavlja na teret krivično delo - kriminalno udruživanje i tešku krađu, jer se veruje da su imali direktno zaduženje tokom letošnjeg kopanja tunela od suterena jedne zgrade do depoa Višeg suda u Podgorici, pišu Vijesti.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je sinoć da su četiri osobe na saslušanju u ODT-u. 

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je juče po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici. 

Ranije su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu,  podnete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela i za njima je raspisana poternica.