9. mart 2023 13:53

Podgorica: Trojici osumnjičenih za prebijanje tinejdžera pritvor do 30 dana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Podgorica: Trojici osumnjičenih za prebijanje tinejdžera pritvor do 30 dana

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

PODGORICA - Trojici osumnjičenih za nedavno brutalno prebijanja tinejdžera D. R. samo zbog toga što je nosio dres Crvene zvezde, određen je pritvor do 30 dana.

Reč je Lazaru Raduloviću (18) i godinu dana starijima Obrenu Kovačeviću i Aleksi Grgoviću, koji su takođe osumnjičeni i za ranije nasilničko ponašanje prema M. P..

Njima je pritvor određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ali i opasnosti da bi Radulović mogao ponoviti krivično delo.

Nakon brutalnog prebijanja tinejdžera D.R., podgorički mediji su pisali da je Radulović sin policijskog funkcionera.

"Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima R.L., G.A. i K.O. koji se terete da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na štetu P.M. i R.D. i krivično delo teška telesna povreda na štetu R.D. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke V.B., M.L., D.M i P.O., koji su, prema stanju iz spisa predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, bili očevici predmetnog događaja, pa budući da svedoci, kao i osumnjičeni posećuju istu igraonicu, to bi isti mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na navedene svedoke.

Iz tog razloga je, po mišljenju sudije za istragu, stoji navedeni pritvorski osnov.

"U odnosu na osumnjičenog R.L. pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, budući da se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih dela sa elementima nasilja, a kakva su i krivična dela koja mu se stavljaju na teret", saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici, prenele su podgoričke Vijesti.

Naovdi se da je sudija za istragu odbio predlog da se u odnosu na osumnjičene G.A. i K.O. pritvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, imajući u vidu da ova lica do sada nisu osuđivana, niti su protiv njih pred ovim sudom u toku postupci, te odbio da odredi pritvor zbog opasnosti uticaja na svedoke oštećene u odnosu na sve osumnjičene, nalazeći da su P.M. i R.D. lica koja su oštećena i na koje se, po logici stvari, ne može uticati.