6. mart 2024 21:21

Manastir Podmaine: U incidentu učestvovali gosti, a ne iskušenici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Manastir Podmaine: U incidentu učestvovali gosti, a ne iskušenici

Foto: Shutterstock.com/Natalya Volchenkova, ilustracija

BUDVA - Uprava manastira Podmaine saopštila je večeras da su u incidentu u tom manastiru kod Budve, u kojem je jedna osoba povređena nožem, učestvovali gosti manastira, a ne i iskušenici ili članovi manastirskog bratstva.

"Odmah nakon ovog iznenadnog i nemilog događaja kojem nije prethodila nikakva svađa, Uprava manastira je obavestila nadležne u policiji i pozvala hitnu pomoć, koji su odmah došli na lice mesta i profesionalno obavili svoj posao te povređenom licu ukazali pomoć", navodi se u saopštenju.

Manastirsko bratstvo, kako se dodaje, žali zbog ovog incidenta kojim je narušen manastirski mir i zloupotrebljeno gostoprimstvo.

Ranije danas Uprava policije Crne Gore saopštila je da je državljanin Srbije M.P. (28) uhapšen zbog sumnje da je ranio nožem jednu osobu u manastiru Podmaine kod Budve.

Kako je navedeno, M.P. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Podgoričke Vijesti objavile su, pozivajući se na nezvanične informacije iz policije, da je došlo do sukoba dva iskušenika, gosta manastira, stranih državljana, a da je jedan od njih je oštećenom naneo povredu oštrim predmetom.