6. decembar 2022 11:53

Vučić: U Tiranu sam došao kako bi imali šansu da kažemo šta mislimo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: U Tiranu sam došao kako bi imali šansu da kažemo šta mislimo

Foto: Tanjug video

TIRANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku na Samit lidera EU Zapadni Balkan u Tirani, da prisustvuje tom skupu ne samo zbog prijateljstva sa Albanijom već i zbog toga što je, kako je rekao, uvek bolje biti za stolom, kada se vode razgovori, jer kada niste za stolom onda ste obično na meniju, a onda to svi jedva dočekaju.

"Ovo je dobra prilika da čuvamo interese Srbije", poručio je Vučić. 

Odgovarajući na novinarska pitanje sa kim će se sve susreti tokom Samita istakao je susret sa holandskim i belgijanskim premijerima.

 

U Tiranu sam došao kako bi imali šansu da kažemo šta mislimo

Predsednik je istakao da je nakon konsultacija na državnom nivou odlučio da ipak doće na Samit u Tirani jer će na taj način Srbija imati šanse da kaže šta misli o pregovorima sa Prištinom i o pregovorima o pristupu EU.

Vučić je to izjavio uoči Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana odgovarajući na pitatanje novinara "zašto je na kraju ipak došao, iako je prvo najavljivao da neće doći".

“Bilo je vise razloga zbog kojih smo se dvoumili da dođemo. Neka su se ticala Kosova i Metohije, a neka su vezana za dijalog sa EU. Nakon konsultacija sa državnim organima je odlučeno da ipak dođemo jer smatramo da ćemo tako imati šansi da nešto kažemo o tome šta mislimo o dijalogu i pregovorima sa EU", rekao je Vučić.
 

 

Vučić se sastao sa Ursulom fon der Lajen

Predsednik Srbije sastao se danas u Tirani sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Vrlo dobar razgovor sa Ursulom fon der Lajen. Zahvalio sam na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru i razgovarao o svim aktuelnim pitanjima između Srbije i EU, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav, uz fotogarfiju sa sastanka. 

 

 

Vučić sa Ramom razgovarao o Otvorenom Balkanu

Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom o inicijativi Otvoreni Balkan.

"Sa prijateljem Edijom Ramom razgovarao sam o inicijativi Otvoreni Balkan i našim zajedničkim pitanjima", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav. 

 

 

 

Sa Šarlom Mišelom razgovarao o pitanjima od interesa za Beograd i Brisel

Predsednik Srbije sastao se danas u Tirani sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

"Sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarao sam o svim pitanjima od interesa za Beograd i Brisel", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

 

 

Vučić u Tirani sastao i sa Makronom, razgovarali o regionalnoj stabilnosti

Aleksandar Vučić sastao se na marginama Samita EU - Zapadni Balkan u Tirani sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Vučić je, na svom Instagram nalogu budućnostsrbijeav, naveo da je imao srdačan susret sa Makronom sa kojim je razmenio mišljenja o, kako je naveo, aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu Srbije.

"Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti, a ja sam ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja", napisao je predsednik Vučić uz fotografiju sa sastanka.