17. mart 2023 23:32

Andrija Mandić: Nema razlike između Đukanovića i Milatovića, obojica priznaju CPC

Izvor: TANJUG

podeli vest

Andrija Mandić: Nema razlike između Đukanovića i Milatovića, obojica priznaju CPC

Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Risto Bozovic

PODGORICA - Kandidat Demokratskog fronta (DF) za predsednika Crne Gore Andrija Mandić rekao je večeras na završnoj konvenciji u Podgorici da nema razlike između predsedničkog kandidata DPS Mila Đukanovića i predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, jer kako je rekao obojica priznaju kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

"Moj jedini protivkandidat je Milo Đukanović, koji će 2. aprila izgubiti imunitet. Nema razlike između Đukanovića i Jakova Milatovića, jer obojica priznaju CPC. Kosovo je srce Srbije, a Metohija duša Crne Gore", kazao je Mandić.

Naveo je da želi da bude u dobrim odnosima i da sarađuje sa svim narodima u Crnoj Gori, i Bošnjacima i Albnacima i Hrvatima.

Mandić je rekao i da oni koji su pljačkali Crnu Goru "moraju da odgovaraju za nedela".

"Za Mila Đukanovića i njegovu kliku, za one koji su pljačkali Crnu Goru, za one koji su švercovali drogu, prodavali cigare, opljačkali komšije – moraju da se suoče sa sudovima i odgovaraju za nedela. Kada im nezavisno pravosuđe odredi kazne i kada se resocijalizuju onda se mogu vratiti“, poručio je Mandić.

Ocenio je da "posle 30 godina Đukanovićevog pljačkanja", Crna Gora ima šansu 19. marta.