19. mart 2023 22:54

Milo Đukanović apsolutno uveren u pobedu u drugom izbornom krugu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milo Đukanović apsolutno uveren u pobedu u drugom izbornom krugu

Foto: Tanjug video

PODGORICA - Aktuelni crnogorski predsednik i kandidat DPS Milo Đukanović apsolutno je uveren u pobedu na predsedničkim izborima u drugom izbornom krugu 2. aprila.

Iako je Đukanović na ovim izborima osvojio značajno manje glasova u odnosu na predsedničke izbore 2018., on je poručio da je pobedu u drugom krugu najavio i da je očekuje.

 

"Nema protivkandidata kojeg sam očekivao i priželjkivao, koji god da dođe slabiji je od mene, spreman sam da pobedim", rekao je samouvereno Đukanović.

Rekao je da ne strahuje od drugog izbornog kruga, uprkos tome što Jakova Milatovića smatraju najnezgodnijim kandidatom koji bi mogao da mu se približi, pa čak i da ga pobedi.

"Nema zgodnog i nezgodnog protivkandidata, videli ste u ovoj kampanji, njihova ključna poruka bila je da poraze Mila Đukanovića, jer očigledno da imaju opsesiju da poraze mene. Ko god od njih da bude u drugom krugu, moj cilj je isti, moja strategija identična, ne prilagođavam se nijednom protivniku, već ono što je u interesu građana građanske Crne Gore", poručio je Đukanović.

 

Dodao je da će biti onako kako god da građani presude. Njemu je, kaže, unapred sve prihvatljivo, ali ističe da je apsoluto ubeđen da su argumenti na njegovoj strani i da može da pobedi i Milatovića.

Komentarišući činjenicu da su Milatović, Mandić i Bečić osvojili zajedno 60 odsto glasova i malu izlaznost predstavnika manjinskih naroda, Đukanović kaže da nije sklon takvom računanju.

"Jer, kada zbrajate babe i žabe dobijete vladu kakvu ste dobili 30. avgusta 2020.", rekao je Đukanović i upitao prisutne da li neko ima prigovora na to da je jači od svakog od ponuđenih kandidata pojedinačno.

 

"Ako im dodate rejtinge onih koji su na vlasti u Srbiji... nema smisla, bolji smo i idemo dalje", kazao je Đukanović, čije obraćanje je pozdravljeno aplauzom i uzvicima: Milo, Milo!.