23. mart 2023 16:11

Crna Gora: Milatović dobio podršku Demokratskog fronta, Demokrata, URE i Ujedinjene Crne Gore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crna Gora: Milatović dobio podršku Demokratskog fronta, Demokrata, URE i Ujedinjene Crne Gore

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

PODGORICA - U razgovoru sa predsedničkim kandidatom Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se ovaj politički savez u punom kapacitetu uključi na stranu kandidata Pokreta "Evropa sad".

To podrazumeva da će kompletna infrastruktura DF-a biti maksimalno angažovana u drugom krugu predsedničkih izbora, kao i na sam izborni dan kako bi pobeda nad dosadašnjim predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem bila potpuna, preneo je RTCG.

Kako navode u saopštenju Pokreta, sagovornici su konstatovali neophodnost i značaj da se Đukanović pobedi ubedljivom razlikom, kako bi konačno demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano.

Kandidat za predsednika Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa liderom, kao i sa funkcionerima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem, Danilom Šaranovićem i Nikolom Rovčaninom.

"Predsednički kandidati Demokrata i Evrope sad istakli su potrebu pomoći i apsolutne podrške u susret izbornom danu zakazanom za 2. april. Pobeda nad kandidatom DPS-a znači potpuno razvlašćivanje autokratskog režima i Demokrate će dati puni doprinos realizaciji tog cilja", navode u saopštenju.

Predsednički kandidat i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Danilović i Danilo Jokić iz Ujedinjene Crne Gore i Milatović sa saradnicima su konstatovali da tek pobedom nad Milom Đukanovićem trijumf iz 30. avgusta 2020. godine može biti i utvrđen.

Nakon razgovora sa funkcionerima građanskog pokreta URA Milošem Konatarom, Goranom Đurovićem, Zoranom Mikićem i Miletom Radovanićem, Milatović je dobio snažnu podršku u izbornoj trci za predsednika Crne Gore.

Iz URE su poručili da je za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije jako važna pobeda nad kandidatom DPS-a.

Zato će se URA staviti na raspolaganje kandidatu Evrope sad, te svojom podrškom obezbediti sigurnu i ubedljivu pobedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Podsećaju da su u prvom krugu predsedničkih izbora, kandidati Evrope sad, DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore dobili zajedno iznad 60 odsto podrške, te preko 80.000 glasova više u odnosu na predsedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića.