23. mart 2023 16:17

Željka Cvijanović posetila Crkvu Svetog Save u Njujorku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Željka Cvijanović posetila Crkvu Svetog Save u Njujorku

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

NJUJORK - Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović posetila je danas u Njujorku Crkvu Svetog Save na Menhetnu i izrazila uverenje da će ovaj hram, koji je 2016. godine teško oštećen u požaru, uskoro povratiti stari sjaj, uz pomoć vernog naroda i posvećenost sveštenstva.

"Gde god da sam, uvek sa posebnim zadovoljstvom posećujem mesta našeg nacionalnog i duhovnog okupljanja. Jedno od takvih mjesta u Njujorku je Crkva Svetog Save na Menhetnu", navela je Cvijanović na Instagramu.

Ona je podsetila da je ova svetinja u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve punih 80 godina, a da je 2016. godine je teško oštećena u požaru.

"Od tada je u procesu obnove, a uverena sam da će uz pomoć vernog naroda i posvećenost njenog sveštenstva uskoro ponovo dobiti svoj stari sjaj", poručila je Cvijanoviž i zahvalila domaćinima na gostoprimstvu i "nesebičnom trudu koji ulažu na očuvanju naše vjere, tradicije i identiteta".

Cvijanovićeva se prethodno danas sastala sa predsednikom Generalne skupštine UN Čabom Korošijem sa kojim je razgovarala o globalnim temama, kao i aktuelnim političkim prilikama u BiH i regionu, prenosi RTRS.

Ona je juče u Njujorku učestvovala na Konferenciji UN o srednjoročnom pregledu sprovođenja ciljeva akcije "Voda za održivi razvoj" za period 2018-2028. godine, kao i sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i sa predsednikom Slovenije Natašom Pirc Musar.