30. mart 2023 16:31

Dodik: Odnosi sa partnerskim strankama na vlasti u BiH korektni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Odnosi sa partnerskim strankama na vlasti u BiH korektni

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, File

ISTOČNO SARAJEVO - Lider SNSD Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom sa partnerima u vlasti na nivou BiH, HDZ BiH, SDP BiH i Narod i pravda, uz oceni da su odnosi u vlasti korektni.

Dodik je posle sastanka u Istočnom Sarajevu rekao da je razgovarano o kadrovskim pitanjima, odnosno popunjavanju upražnjenih mesta koje se vrši u skladu sa dogovorom i raspisivanjem konkursa za ta mesta.

Podsetio je da je ranije danas usvojen Budžet BiH za tekuću godinu, uporedivši to sa ranijim godinama, kada je to, kako je rekao, bila stvar mrcvarenja i političkog neslaganja u BiH.

"Treba videti kako će danas usvojeni budžet na operativnom nivou funkcionisati i ostvarivati se", kazao je Dodik i ocenio to takođe rezultatom korektnih odnosa između političkih partnera.

Prema njegovim rečima, razgovoran je i o mapi kretanja ovog partnerstva, tee poručio da su se u tome složili da realizuju važan sastanak sa predstavnicima EU.

"Sastanak o tome kako i šta učiniti i šta EU sa stanovišta onoga što očekuje od BiH misli da treba da se učini ovde, a da mi vidimo vidljive benefite, ne da nam se stalno isporučuju zahtevi koji su nejasni i daleki u pogledu tih benefita", naveo je Dodi, prenela je RTRS.

Najavio je da će u narednih sedam dana eksperti stranaka koje su u vlasti na nivou BiH organizovati sastanak na kome će se dogovoriti o deblokadi svih sredstava da bi se ubacili u funkcionisanje u privredni, finansijski i svaki drugi sistem.

"Dogovorili smo da se svi razvojni projekti na prostoru cele BiH stave u procedure na odlučivanje i da se shodno gotovosti tih projekata bude spremno za donošenje konkretnih odluka za projekte u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao i Brčko distriktu", rekao je, između osotalog, Dodik.