24. april 2023 15:39

Miloš Ostojić razrešen funkcije predsednika Revizirskog odbora Luke Bar zbog izazivanja nacionalne mržnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Ostojić razrešen funkcije predsednika Revizirskog odbora Luke Bar zbog izazivanja nacionalne mržnje

Foto: Shutterstock.com/Royal Graphics, ilustracija

PODGORICA - Odbor direktora Luke Bar razrešio je na današnjoj sednici Miloša Ostojića sa funkcije predsednika Revizirskog odbora i članstva u ovom telu, zbog objave na Fejsbuku, u kojoj je vređao pripadnike islamske veroispovesti.

Ostojić je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Kako je saopšteno iz Luke Bar, prilikom donošenja odluke o razrešenju Ostojića, Odbor se vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše, a koja ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalzima u radu.

„Jedinstvenim stavom, Odbor direktora istakao je da svaki pojedinac koji svojom izjavom i ličnim stavom, ponašanjem, izlazi iz okvira poslovne politike koja ima za cilj trajne zajedničke vrednosti, profesionalne standarde u radu i etičke norme, mora biti razrešen sa dužnosti“, navode iz Luke Bar.

Navode i da je u skladu sa Etičkim kodeksom Luke Bar, nulta tolerancija na kršenje odredbi, kojima se jasno definiše da Luka svoje poslovanje gradi na trajnim vrednostima, etičkim normama, standardima i uzusima kojima se profiliše i afirmiše profesionalizam, efikasnost, izvrsnost kao bitni elementi svog korporativnog identiteta i integriteta.