6. maj 2023 20:35

Na obeležavanju Dana Evrope u Baru odata pošta žrtvama tragičnih događaja u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na obeležavanju Dana Evrope u Baru odata pošta žrtvama tragičnih događaja u Srbiji

Foto: Shutterstock.com/Marharyta M, ilustracija

BAR - U Baru je danas obeležen Dan Evrope, a na svečanosti je odata pošta žtvama dva tragična događaja u Srbiji.

Kako je saopšteni iz Evropske kuće, ceremonija je počela minutom ćutanja za ubijene u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu i u selima u okolini Mladenovca, a zatim je, u spomen nevino stradalima, crnogorska operska diva Tamara Rađenović otpevala tradicionalnu crnogorsku numeru "Još ne sviće rujna zora".

Ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa rekla je da su neke od aktivnosti pripremljenih za ovu manifestaciju "u svetlu tragedije koja je pogodila Srbiju i zbog koje tuguje ceo region", morale da budu odložene.

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičević takođe je odao poštu žrtvama tragičnih događaja u Srbiji.

"Danas ovde, nažalost, ujedinjeni smo i u zajedničkoj boli, zbog tragedija koje su se desile u našem susedstvu, u kojima su živote izgubili nedužni ljudi, i posebno tragično deca, zato želim i da se odavde setimo njihove žrtve i da im u ime Bara i njegovih ljudi odam poštu i večni mir" poručio je Raičević.

Kako je saopšteno, na EU sajmu su učestvovale ambasade Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije i Kraljevine Švedske u Crnoj Gori.