11. jun 2023 23:00

Bečić i Abazović: Bićemo okosnica nove vlade

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bečić i Abazović: Bićemo okosnica nove vlade

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

PODGORICA - Lider Demokrata Aleksa Bečić čestitao i zahvalio građanima na slobodnim demokratskim izborima koji su danas održani u Crnoj Gori i istakao da je koalicija Hrabro se broji (Demokrate i Ura) osvojila impresivan rezultat i imaće 12 poslaničkih mandata.

Bečić je rekao da je to podatak na osnovu 100 odsto prebrojanih glasačkih listića, koji pokazuju da će u parlament ući četiri velike političke partije, a da ostale liste, osim četiri manjinske, nisu prešle cenzus.

"Sa 13 odsto podrške osvojili smo 12 poslaničkih mandata, koliko smo imali i u prethodnom sazivu parlamenta, što je na nivou naših očekivanja", rekao je Bečić.

Sa DPS nećemo pregovarati, ali nove vlade nema bez liste Hrabro se broji, poručio je Bečić. Njihovi partneri kojima pružaju ruku su, kazao je, oni koji žele evropsku Crnu Goru i spremni su za borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

"Ostvariti ovakav izborni rezultat, najbolji u našoj istoriji za nas je impresivan rezultat kojim smo veoma, veoma zadovoljni", rekao je Bečić, koji je pozvao na inkluzivvnost, a ne na isključivost..

Lider Ura Dritan Abazović poručio je da je večras pobedila evropska, građanska i ekološka Crna Gora.

"Izuzetno smo zadovoljni rezultatom, dileme nema ne da nema vlade bez nas, već je ova koalicija glavna okosnica buduće vlade Crne Gore. Još važnije je da su izbori održani u fer i demokratkoj atmosferi i da je Crna Gora prešla još jednu stepenicu političke kulture", rekao je Abazović.

Cilj je da radimo kao inkluzivno društvo i da Crnu Goru vidim u EU za četiri godine.

Na konstataciju novinara da PES neće u vladu sa Ura, Abazović je rekao da što se lidera tog pokreta Milojka Spajića tiče: "Imaju većinu, pa nek formiraju vladu".