25. oktobar 2023 22:27

Zvornik: Sa mitinga "Branimo Srpsku" upućen poziv na jedinstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zvornik: Sa mitinga "Branimo Srpsku" upućen poziv na jedinstvo

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

ZVORNIK - U Zvorniku je večeras održan narodni miting "Branimo Srpsku", na kojem su okupljeni pozvali na jedinstvo i odlučnost da se odbrani ono što je Republici Srpskoj zagarantovano Dejtonom.

Na mitingu, na kome se okupilo više od 4.000 građana,

srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da će Srpska pobediti, prenosi RTRS.

Cvijanovićeva je poručila da policija Srpske neće hapsiti predsednike koji rade u skladu sa Ustavom, u skladu sa voljom naroda, demokratijom, interesima RS, zato što nisu počinili nijedno krivično delo.

"Svaki put kad smo imali kriznu situaciju, a naš narod bio je zajedno uz svoje institucije, mi smo pobedili. I ovaj put pobeđuje Republika Srpska, i ne samo zato što je to rekao Zvornik, već je to rekla sve i jedna opština i grad u našoj Rrpublici Srpskoj", rekla je ona.

Zato što, kako je naglasila, u RS znaju vrednosti i važnosti institucija.

"Znamo koliko je bitno i koliko je prelomni momenat sada da li ćemo imati budućnost. A mi smo ovde da pokažemo da ćemo imati budućnost, da je zaslužujemo, da je Republika Srpska naša budućnost i da nećemo prodavati svoje institucije, nećemo puziti niti prihvatiti da smo krivi za nešto za šta nismo krivi", naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim rečima, Srpska je svesna sebe i svog kapaciteta, važnosti opstanka, očuvanja okvira koji ima i za koji se srpski narod teškom mukom borio, a mnogi su položili život.

"Srpska ostaje ne samo na nogama, nego nastavlja da hoda. Srpska neće dati da se nastave iživljavanja na njenim institucijama", poručila je Cvijanovićeva.

Predsednik Vlade RS Radovan Višković istakao je da je veličanstvena slika iz Zvornika poslala jasnu poruku.

"Ne može niko ponižavati predsednika Republike Srpske. Ako ponizite predsednika, onda su poniženi svi građani Srpske. Nećemo dozvoliti predsedniku da se pojavljujue u montiranom procesu u Sarajavu i nećemo dozvoliti ponižavanje institucija Srpske", poručio je Višković.

Pozvao je na poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma.