1. novembar 2023 20:44

Željka Cvijanović: Republika Srpska će pobediti u bici za zaštitu i odbranu svojih institucija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Željka Cvijanović: Republika Srpska će pobediti u bici za zaštitu i odbranu svojih institucija

Foto: Tanjug video, arhiva

PRIJEDOR - Srpski član predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je večeras u Prijedoru da je sigurna da će Republika Srpska pobediti u bici za zaštitu i odbranu svojih institucija.

Ona je to izjavila na skupu "Branimo Srpsku", koji je organizovan s ciljem pružanja podrške institucijama Republike Srpske u odbrani nadležnosti, prenela je SRNA.

"I večeras u Prijedoru našim okupljanjem želimo da pokažemo našu snagu, ali isto tako i snagu institucija Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je cilj ovih okupljanja zaštita i odbrana institucija Republike Srpske, znajući da bez njih nema ni svega onoga što treba da izvršavaju te institucije prema svojim građanima.

"Svesni duboko svih ovih činjenica i napada na Republiku Srpsku, nasrtaja sa različitih strana, ali isto tako, kao što smo preživeli sve ove godine i kao što smo se odupirali različitim pritiscima i izazovima, od rata pa naovamo, pa sam sigurna sam da ćemo pobediti u ovoj bici", naglasila je Cvijanovićeva.

Dodala je da se ovde prevashodno misli na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, s obzirom da je najizloženiji pritiscima u posljednje vrijeme.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je rekao novinarima uoči narodnog skupa da je ovo najbolja poruka onima koji misle da se "igraju sa Republikom Srpskom i žele da odlučuju o njenoj sudbini".

"Svima koji žele da kroje sudbinu Srba u BiH poručujem da je srpski narod krvlju platio stvaranje svoje zemlje i sada će je braniti bez odstupanja", naglasio je.

Istakao je i da se ne može lažnim procesima i lažnim ljudima, koji se predstavljaju da su nešto što nisu, krojiti sudbina Srba u BiH.

Pored njih dvoje, skupu su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, čelnici lokalnih zajednica prijedorske regije, kao i predstavnici partija koalicionih partnera SNSD-a.

Skupovi "Branimo Srpsku" do sada su održani u Trebinju, Zvorniku i Doboju i sa njih su građani poručili da su odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.