21. novembar 2023 21:20

Spajić sa Kovačevskim: Odnosi ojačani savezništvom u NATO-u

Izvor: TANJUG

podeli vest

Spajić sa Kovačevskim: Odnosi ojačani savezništvom u NATO-u

Foto: Tanjug video

SKOPLJE - Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je danas u Skoplju da Crna Gora i Severna Makedonija imaju dobre odnose koji su osnaženi savezništvom u NATO.

"Verujem da ćemo zajednički raditi na našoj evropskoj perspektivi. Crna Gora je odlučna da opravda lidersku poziciju i vlada u saradnji sa varlamentom

intenzivno radi na deblokadi procesa koji su preduslov daljoj intergaciji", rekao je Spajić nakon razgovora sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, prenosi CdM.

Kovačevski je rekao da je činjenica da je predsednik crnogorske vlade za svoju prvu radnu posetu "izabrao region u kontekstu saradnje u okviru NATO-a jasan signal da će 44. vlada biti posvećena jačanju dobrosusedske saradnje i evroatlantskim vrednostima".

Dvojica zvaničnika su razgovarala o situaciji u regionu i Evropi, u kontekstu sutrašnjeg sastanka država članica NATO sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom.

Pored toga, Spajić i Kovačevski su razgovarali o mogućnostima jačanja privredne saradnje, uspostavljanju direktne avionske linije između Podgorice i Skoplja i razmeni iskustava u pogledu socijalne reforme i korišćenja sredstava iz EU fondova.