20. januar 2024 15:01

Milorad Dodik u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu: Saradnja Republike Srpske i SPC izuzetno je dobra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milorad Dodik u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu: Saradnja Republike Srpske i SPC izuzetno je dobra

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je danas prisustvovao proslavi krsne slave Jovanjdan kod patrijarha srpskog Porfirija u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, izjavio je da je saradnja Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve tradicionalno dobra.

"Veoma sam počastvovan činjenicom da sam pozvan na krsnu slavu naše svetosti. Evo, upravo sam ovde u Patrijaršiji. Očekujem da će i on doći kod mene, za moj Đurđevdan. To je dokaz nekog mog dobrog osećaja, dobre saradnje, dobrog čoveka", rekao je Dodik.

 

Predsednik Republike Srpske čestitao je svima koji danas obeležavaju Svetog Jovana i istakao da je saradnja Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve tradicionalno dobra.

"U Republici Srpskoj je verujući narod i mi smo veoma posvećeni izgradnji novih hramova. Reći ću samo da je u poslednjih 10-15 godina samo u Banjalučkoj eparhiji izgrađeno preko 320 novih crkava, tri-četiri nova manastira i svuda smo zajedno to radili", naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, očekuje se i završetak rusko-srpskog pravoslavnog hrama u Banjaluci koji je, kako kaže, već stigao do krova.