27. februar 2024 14:23

Dodik: Ne bežim od susreta sa Milatovićem i Spajićem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Ne bežim od susreta sa Milatovićem i Spajićem

Foto: Tanjug video

PODGORICA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Podgorici da ne beži od toga da se sastane sa predsednikom i premijerom Crne Gore, Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem.

"Ako dođe do obostranog interesa, ja ne bežim od toga", rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Andrijom Mandiće, predsednikom Skupštine Crne Gore.

Dodik je rekao da uvažava demokratske izbore u Crnoj Gori i izabrane funkcionere.

Ukazao je na pokušaje da se BiH da na važnosti, a da Srpsku treba zaobići, što se gledalo od vlasti Mila Đukanovića, te naglasio da Sarajevo ne gradi put prema Šćepan Polju već Srpska.

"Sarajevo nije nadležno za Bilećko jezero, niti za Buk Bijelu, niti za mnogo šta drugo. Ako hoćete da praktično rešavate probleme, to morate sa nama", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da primećuje da je osnovno pravo zajednice, pojedinca, pravo na politički izraz, te da je kod predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića srpska zajednica uključena.

"Ovde sam da podržim demokratsku volju naroda Crne Gore i da primetim da politička grupacija Mandića zaslužuje više participacije u vlasti nego što ima", naglasio je Dodik.

Dodao je da su Amerikanci, kroz Gabrijela Eskobara koji se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, hteli da na neki način to bude eliminisano, kao i da su ta prava bitno uskraćena da se na pravi demokratski način srpska zajednica pokaže kroz Vladu, ali i druge elemente, prenela je Srna.

Kada je reč o grupi građana koja je protestovala zbog njegovog dolaska, Dodik je rekao da nije imao nameru da nekog isprovocira i da uvredi, naglasivši da ih je pri ulasku u zgradu parlamenta pozdravio.