27. maj 2024 14:35

Stevandić: Šmit uvredio sve žrtve u Donjoj Gradini i na Kozair

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stevandić: Šmit uvredio sve žrtve u Donjoj Gradini i na Kozair

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Kristijan Šmit je uvredio sve žrtve u Donjoj Gradini i na Kozari, jer se zalagao za rehabilitaciju ljudi koji su te zločine činili, poručio je danas predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Komentarišući to što je Šmit otišao na Kozaru i Donju Gradinu, Stevandić je rekao da je strašno licemerje dolaziti na takva mesta nakon što je nosio venac na grob nacističkog pilota Vernera Mou Gradildersa.

Istakao je za RTRS da je Šmitov pijetet lažan i u svrhu marketinga.

Republika Srpska neće imenovati sudije u Ustavni sud BiH

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da parlament neće imenovati sudije u Ustavni sud BiH da bi tamo bili samo ukras.

"Zbog čega bismo sada imenovali sudije kad smo svedoci potpuno nezakonitog menjanja pravila bez učešća bilo koga iz Republike Srpske. Ako su oni već rekli da mogu sve da rade bez sudija iz Republike Srpske, pa zašto da ih mi imenujemo da tamo pale i gase klima-uređaje ", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Naglasio je da je struktura Ustavnog suda BiH narušena od FBiH, visokog predstavnika i nekoliko moćnih ambasada, koji su menjali Dejtonski sporazum i zloupotrebili dejstvo aneksa četiri i deset.

"Znamo ko je kriv za krizu u BiH. Trude se da izbace Srpsku iz BiH, ali Republika Srpska se može izbaciti samo sa njenim narodom, Ustavom i teritorijom, bez toga ne može", poručio je Stevandić, prenela je RTRS.