5. februar 2023 10:28

Mateus: Nojer mora da bude svestan odgovornosti kao kapiten Bajerna; Salihamidžić: Preti mu kazna

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mateus: Nojer mora da bude svestan odgovornosti kao kapiten Bajerna; Salihamidžić: Preti mu kazna

Foto: AP Photo/Matthias Schrader, File

MINHEN - Nekadašnji nemački fudbalski reprezentativac Lotar Mateus kritikovao je danas Manuela Nojera, navodeći da golman minhenskog kluba nije svestan svoje odgovornosti kao kapiten šampiona Bundeslige, prenosi "Skaj Nemačka".

Nojer je bez dozvole kluba u decembru prošle godine, posle eliminacije Nemačke sa Svetskog prvenstva u Kataru, otišao sa prijateljima na skijanje, tamo je slomio nogu, a potom je operisan zbog čega neće da bude u timu do kraja sezone. "Nojer nije otišao u pekaru, nego na skijanje. Skijanje je opasno. To nije u interesu Bajerna, ali ni Nojera. On mora da bude svestan svoje odgovornosti kao kapiten Bajerna", rekao je Mateus. 

"Nojerove izjave su teške, neće da bude lako da se popravi ova situacija. Ne znam zašto je Nojer tako reagovao, niko nije umro, Tapalović je dobio otkaz. Nojer bi morao da prihvati ono što se dešava u klubu, a ne da to javno komentariše. On napada svog poslodavca", zaključio je Mateus, koji je igrao za Bajern od 1984. do 1988. i od 1992. do 2000. godine.

Salihamidžić: Nojeru preti kazna, stavio je lične interese ispred klupskih

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić najavio je mogućnost kazne za kapitena minhenskog kluba Manuela Nojera zbog izjava pošto je trener golmana Toni Tapalović dobio otkaz, prenosi "Skaj Nemačka". Rukovodstvo Bajerna je pre nekoliko dana uručilo otkaz Tapaloviću, koji je dugogodišnji prijatelj sa Nojerom. Nemački mediji podsećaju da su kumovske veze Nojera i Tatalovića višestruke.  "Bio je to veliki udarac za mene. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je neko iščupao srce", rekao je Nojer za britanski "Atletik".

Nojer neće braniti do kraja sezone, pošto se oporavlja od operacije noge. On je na skijanju slomio nogu tokom decembra prošle godine. Nojer je bez dozvole kluba otišao na skijanje pošto je Nemačka eliminisana sa Svetskog prvenstva u Kataru.

"Razumem da je ova odluka uticala na Nojera, ali očekivao sam drugačije ponašanje od njega, posebno zato što je kapiten Bajerna. Odluka, koja je i za nas bila teška, nema nikakve veze sa Manuelom i to smo mu objasnili", rekao je Salihamidžić. On je najavio novi razgovor sa kapitenom Bajerna. "Razočaranje koje opisuje zbog otkaza Tapaloviću preovladava kod Nojera, jer je stavio svoje lične interese iznad klupskih. O tome ćemo sa njim razgovarati senzibilno i interno", dodao je sportski direktor Bajerna.

Bivši nemački reprezentativac Ditmar Haman tvrdi da Nojer ne bi trebalo više da brani za Bajern. "Neke Nojerove izjave su sramotne. Pokazuju njegovu taštinu, jer je sebe stavio na prvo mesto, a ne klub", dodao je Haman. Na golu Bajerna će do kraja sezone biti Švajcarac Jan Zomer, koji je u Minhen stigao iz Borusije Menhengladbah.