28. februar 2023 15:14

Gvardiola: Mančester junajted mora uvek da se bori za trofeje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gvardiola: Mančester junajted mora uvek da se bori za trofeje

Foto: AP Photo/David Cliff/David Cliff

MANČESTER - Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da Mančester junajted mora da potroši još novca na pojačanja da bi osvojio titulu u Premijer ligi, prenose britanski mediji.

Mančester junajted je osvojio Liga kup, pošto je pre dva dana u finalu pobedio Njukasl 2:0.

"Čestitam Junajtedu i Njukaslu, odigrali su zanimljiv meč. Pre ili kasnije su morali da osvoje nešto, zar ne?", rekao je Gvardiola.

Britanski novinari su pitali Gvardiolu da li Mančester junajted može da postane ozbiljan kandidat za titulu u Premijer ligi.

"Ako potroše više novca, da! Oni nisu potrošili dovoljno novca, zar ne? Sve je to normalno. Junajted je sada u poziciji u kojoj bi trebalo da bude. Činjenica je da smo Liverpul i mi ostvarili neverovatne uspehe. Kada sam došao u Siti, mislio sam da bi Junajted uvek trebalo da bude u vrhu engleskog fudbala. Erik ten Hag radi dobar posao", dodao je menadžer Mančester sitija.

Mančester siti je Liga kup osvajao od 2018. do 2021. godine.

"Sećam se kada smo mi prvi put osvojili Liga kup. Svi smo bili uzbuđeni, igračima i stručnom štabu je to bila novost. Kada smo četvrti put u nizu osvojili Liga kup, bilo je: Ok, još jedan običan posao", zaključio je Gvardiola.

Mančester siti će večeras od 21 sat gostovati Bristolu u osmini finala FA kupa.