6. decembar 2022 21:59

Poznati svi četvrtfinalisti SP, Portugalija deklasirala Švajcarsku

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Poznati svi četvrtfinalisti SP, Portugalija deklasirala Švajcarsku

Foto: AP/Pavel Golovkin

DOHA - Fudbalska reprezentacija Portugalije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je večeras u osmini finala pobedila selekciju Švajcarske rezultatom 6:1 (2:0).

Golove za Portugaliju postigli su Gonzalo Ramos u 17, 51. i 67, Pepe u 33, Rafael Gereiro u 55. i Rafael Leao u 92. minutu. Jedini strelac za Švajcarsku bio je Manuel Akandži u 58. minutu.

Portugalija će u četvrtfinalu SP igrati sa selekcijom Maroka, koja je ranije danas posle boljeg izvođenja penala elimisala reprezentaciju Španije rezultatom 3:0.

U regularnom delu, kao i posle produžetaka nije bilo golova.

Selektor Portugalije Fernando Santoš odlučio je da večeras iz startne postave izostavi kapitena Kristijana Ronalda, koji je u igru ušao tek u 73. minutu.

Portugalija je bolje ušla u meč, a povela je već u 17. minutu, pošto je Ramos iskosa sa leve strane sa oko 14 metara pogodio bliži ugao gola Jana Zomera.

Švajcarska je mogla da izjednači preko Đerdana Šaćirija, koji je u 30. minutu odlično šutirao iz slobodnog udarca, a Diogo Kosta je loptu izbacio u korner. Portugalci su poveli 2:0 u 33. minutu, a Pepe je posle kornera zatresao mrežu Zomera.

On je postao najstariji strelac u nokaut fazi u istoriji Mundijala. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Portugalija je već na startu drugog poluvremena praktično rešila pitanje pobednika. Ramos je u 51. minutu povisio na 3:0, a onda se u strelce četiri minuta kasnije upisao i Gereiro. Akandži je posle kornera u 58. minutu smanjio na 4:1, a Ramos je u 67. minutu stigao do het-trika.

Konačan rezultat postavio je Leao u 92. minutu.

Mečevi četvrtfinala biće odigrani u petak i subotu.

U petak će igrati Hrvatska - Brazil (16h) i Holandija - Argentina (20), dok će se u subotu sastati Portugalija - Maroko (16) i Engleska - Francuska (20).