26. mart 2023 10:38

Mančester siti nudi Halandu novi ugovor uz nedeljnu platu od pola miliona funti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mančester siti nudi Halandu novi ugovor uz nedeljnu platu od pola miliona funti

Foto: AP Photo/Jon Super/Jon Super

MANČESTER - Rukovodstvo fudbalskog kluba Mančester siti spremno je da ponudi norveškom napadaču Erlingu Halandu produženje ugovora uz nedeljnu platu od oko pola miliona funti, prenosi britanski San.

Haland (22) je prošle godine stigao u Mančester siti iz Borusije Dortmund za 60 miliona evra, a trenutno ima nedeljnu platu od oko 426.000 evra. Norveški fudbaler je ove sezone postigao 42 gola na 37 utakmica.

San navodi da Haland ima platu kao još jedan fudbaler Mančester sitija Kevin de Brujne i golman Mančester junajteda David de Hea.

"Rukovodstvo Mančester sitija želi da Haland postane najplaćeniji fudbaler u Premijer ligi. Bogati vlasnici kluba iz Mančestera planiraju da norveškom napadaču ponude ugovor do 30. juna 2028. godine uz nedeljnu platu od miliona funti, odnosno oko 567.000 evra. Vlasnici Sitija žele da Haland ostane u klubu iz Mančestera, pošto se nedavno pojavila informacija da je Real zainteresovan za norveškog napadača", ističe San.

Haland ima ugovor sa Mančester sitijem do 30. juna 2027. godine. Transfermarkt tvrdi da norveški fudbaler u ovom trenutku vredi 170 miliona evra.