11. decembar 2022 18:51

Bora Milutinović: Šteta što nema više igrača kao što je Modrić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bora Milutinović: Šteta što nema više igrača kao što je Modrić

Foto: HINA/DAMIR SENIČAR

DOHA - Poznati srpski fudbalski trener Bora Milutinović posetio je danas u Dohi trening kamp selekcije Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Milutinović (78) živi u Kataru i ima televizijsku emisiju za jednu kinesku televiziju.

"Ne prati je puno ljudi, oko 50 miliona", rekao je Milutinović, prenela je Hina.

On je u karijeri vodio pet različitih reprezentacija (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija i Kina) na pet Mundijala.

Trenirao je i Irak, Jamajku i Honduras.

Srpski stručnjak je danas obišao hrvatsku reprezentaciju.

"Zanimalo me je da vidim kako se radi, sada je sve drugačije nego u moje vreme. Tereni su idealni, kamere su na svakom koraku, uslovi za rad su idealni", rekao je Milutinović prilikom posete hrvatskim fudbalerima.

Hrvatska će u polufinalu SP igrati protiv Argentine.

"Pobediće onaj koji postigne više golova. Ima mnogo stvari koji mogu da utiču na utakmicu, kao na jučerašnjem meču između Engleske i Francuske. Englezi je trebalo da pobede, ali nisu. Hrvatska ima šanse, normalno kada imaš takve igrače", dodao je srpski stručnjak.

On je pohvalio kapitena hrvatske selekcije Luku Modrića.

"Modrić je odigrao izvanredno protiv Brazila, šteta što nema više takvih igrača. Nije korektno samo pominjati Modrića kada imate odličan tim. Vaši igrači imaju kvalitet. Da nemaju ne bi ni došli do polufinala SP. Postoji niz faktora koji su važni u sportu, a jedan od najvažnijih je odnos u ekipi, zajedništvo, a vi to imate. Zlatko Dalić je super trener, poseduje znanje i inteligenciju. Hrvatska ne bi mogla igrati ovako da nema dobrog trenera", istakao je Milutinović.

On smatra da Argentinci ne bi trebalo da stvaraju pritisak Lionelu Mesiju.

"Argentinci imaju strast, za njih je Mesi figura broj jedan. Ne bi trebalo toliko da ga opterećuju. Toliko je dao za fudbbal, morali bi zbog toga da budu srećni", zaključio je Milutinović.

Utakmica između Hrvatske i Argentine biće odigrana u utorak, dok će se u drugom polufinalu u sredu sastati Francuska i Maroko.