16. decembar 2022 21:56

Oproštaj od Siniše Mihajlovića - "Šampion velikog srca koji je obeležio istoriju srpskog fudbala"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Oproštaj od Siniše Mihajlovića - "Šampion velikog srca koji je obeležio istoriju srpskog fudbala"

Foto: Shutterstock.com/sbonsi

Porodica Siniše Mihajlovića: Zauvek će ostati sa nama

Supruga Arijana, sa decom Viktorijom, Virdžinijom, Miroslavom, Dušanom i Nikolasom, nećakinjom Violantom, majkom Viktorijom i bratom Draženom, u tuzi saopštavaju nepravednu i preranu smrt svog muža, oca, uzornog sina i brata - Siniše Mihajlovića, prenose italijanski mediji saopštenje porodice Siniše Mihajlovića.

"Jedan izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, posebno dr Frančeska Bonifazi, dr Antonio Kurti, prof. Alesndro Rambaldi i dr Luka Marčeti. Siniša će uvek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio", naveli su iz porodice Mihajlovića.

 

FK Partizan: Ostali smo bez velikog čoveka

Fudbalski klub Partizan oprostio se od legendarnog fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Siniše Mihajlovića, koji je danas preminuo od posledica leukemije.

"Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola.

Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca", saopštili su crno-beli. 

 

Milorad Kosanović: Mnogo mi je teško, pamtiću njegov osmeh i prkos koji je nosio

"Šokiran sam. Mnogo mi je teško. Sve ovo zaista nisam očekivao. Imao sam informaciju da stvari idu na bolje. Doduše, znao sam da je u bolnici, a kada od lekara čuješ i upoznaš se kakva je to bolest, prosto se naježiš, rekao je Tanjugu fudbalski trener Milorad Kosanović i veliki prijatelj Siniše Mihajlovića.

Mihajlović je preminuo danas nakon dve i po godine borbe protiv leukemije. " Ipak, poznavajući njega, njegovu telesnu i mentalnu strukturu, mislio sam da će on sve to uspeti da pobedi. Ako me pitate po čemu ću ga pamtiti, pre svega po njegovom osmehu, ali i po prkosu koji je nosio u sebi. Njemu jednostavno ništa nije bilo teško", izjavio je Kosanović.

 

Premijerka Italije: Čelični čovek velikog srca

Premijerka Italije Đorđa Meloni oprostila se od srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas od posledica leukemije.

"Borio si se kao lav na terenu i u životu. Bio si primer i ohrabrivao si mnoge koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su te kao čeličnog čoveka, a pokazao si da imaš veliko srce. Bio si i uvek ćeš biti pobednik", napisala je italijanska premijerka na društvenim mrežama.

 

Tuguju Milan, Fiorentina, Lacio...

Fudbalska Italija oprašta se od preminulog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića.

Poslednji pozdrav legendarnom fudbaleru uputili su njegovi nekadašnji klubovi Roma, Lacio, Sampdorija, zatim Fiorentina i Milan, koje je vodio kao trener, veliki rival Napoli, rukovodstvo Serije A i drugi.

Od Mihajlovića se opraštaju i navijači i saigrači širom fudbalskog sveta, a među prvima legendarni kapiten Milana Franko Barezi.

 

FSS: Šampioni nikad ne umiru

Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je svojom karijerom ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije povodom smrti Siniše Mihajlovća.

Mihajlović je danas preminuo u bolnici od posledica leukemije u bolnici u Rimu.

"Dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspeti da po drugi put pobedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svet je sada u suzama, ali Siniša ne bi voleo da se vide te suze. Šampioni ne umiru", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

 

FK Crvena Zvezda: Pamtićemo zauvek našeg Mihu velikog čoveka

Fudbalski klub Crvena zvezda izrazio je najdublje saučešće povodom smrti bivšeg igrača "crveno-belih" Siniše Mihajlovića.

Mihajlović se poslednje dve i po godine lečio od leukemije. U jednom trenutku stanje mu se poboljšalo, pa se vratio trenerskom poslu u Bolonji. Međutim, bolest se ponovo vratila i nije uspeo da dobije najvažniju bitku.

"Siniša Mihajlović, među svojim zvezdašima bio je poznat kao Miha. Generacije navijača su ga upamtile kao velikog čoveka, igrača i pre svega gospodina. Zadužio je veliki Miha kompletnu zvezdašku javnost onim što je uradio noseći dres Crvene zvezde, a to je osvojena titula evropskog i svetskog prvaka", navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

 

Dragan Džajić: Miho, bio si vođa, hvala ti za sve

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je otišao jedan od najzaslužnijih za to što su "crveno-beli" 1991. godine postali šampioni Evrope i sveta.

Mihajlović je preminuo u 54. godini, u bolnici u Rimu, od posledica leukemnije.

"Bio je vođa, neko ko je na terenu imao autoritet znanja, a van njega poštovanje svih, jer je čvrsto stajao iza svojih uverenja. Jedan je od najzaslužnijih za to što je Zvezda bila prvak Evrope i sveta. Ovo sve izuzetno emotivno doživljavam, jer sam poznavao Mihu od malih nogu. Pamtim ga kao golobradog klinca, koji je imao samo jedan fudbalski san - da zaigra za svoju Crvenu zvezdu. Hvala mu za sve", rekao je Džajić, a preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

 

Milorad Dodik: Siniša Mihajlović obeležio istoriju srpskog fudbala

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća porodici Mihajlović povodom smrti proslavljenog srpskog fudbalera Siniše Mihajlovića.

"Veoma me potresla vest o smrti Siniše Mihajlovića, jednog od najvećih srpskih fudbalskih imena. Siniša Mihajlović obeležio je istoriju srpskog fudbala i kao igrač i kao trener", naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika RS, Dodik je naveo da je smrt Mihajlovića veliki gubitak za porodicu, ali i za sve njegove poštovaoce "jer smo izgubili izuzetnog čoveka, profesionalca i fudbalskog stručnjaka". "U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i saosećanja“, poručio je Dodik. Mihajloivić je preminuo danas od leukemije. 

 

Zvezdan Terzić: Miha je bio sinonim za borbu, kako onu na terenu, tako i van nje

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni fudbaler bio sinonim za borbu, kako onu na terenu, tako i van njega.

Siniša Mihajlović preminuo je danas u bolnici u Rimu posle teške borbe sa leukemijom.

Terzić je izrazio saučešće porodici Mihajlović. "Bio je jedan od najvećih zvezdaša i najponosnijih ljudi koje sam poznavao. Sinonim za borbu, kako onu na terenu, tako i van. Nažalost, prerano nas je napustio, a legenda i sećanje na jednog od najvećih fudbalera sa ovih prostora će večno živeti. Želeo bih da izrazim saučešće njegovoj porodici, a o idolu jedne generacije će se večno pričati", rekao je Terzić.

 

FK Vojvodina: Legendo, hvala ti za sve

Siniša Mihajlović neće biti upamćen samo po svojim golovima, asistencijama i maestralnim fudbalskim potezima, već i kao gospodin u kopačkama, idol jedne generacije, ratobornog karaktera koji je u svima nama uvek budio ponos i želju da makar na dan budemo kao on, navodi se u saopštenju Fudbalskog kluba Vojvodina povodom smrti legendarnog srpskog igrača i trenera.

Mihajloviću je dijagnostikovana akutna leukemija u 2019. godini, ali je on vodio veliku borbu i u čak dva navrata uspeo da pobedi opaku bolest, privremeno se oporavi i vrati se trenerskom poslu u italijanskoj Bolonji.

Međutim, bolest se vratila, a Mihajlović je preminuo danas u bolnici u Rimu. "Mihajlović je u Vojvodinu stigao u leto 1988. godine, u trenucima kada je klub bio na velikoj prekretnici. Otišao je trener Ivica Brzić, a za njim i važni igrači - Beganović, Skakić, Popović, Toković, a dozvolu da ode u inostranstvo dobio je Zovko, dok se na odsluženje vojnog roka spremao Đuričić. Sportski direktor Milorad Kosanović, odlučio je da napravi ključan rez i napravi momentalno snažan tim sklopljen od mladih igrača, a prvi u redu bio je - Siniša Mihajlović, koji je tada kao tršavi dečak stigao iz svog Borova, a za njim dolaze i Punišić i Joksimović iz Crvene zvezde, Jokanović i Muhić iz Novog Sada i mnogi drugi", podseća se u saopštenju Crvene zvezde.

 

Franko Barezi: Zbogom, ratniče! Borio si se i držao glavu gore do samog kraja

Legendarni italijanski fudbaler Franko Barezi oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da se legendarni srpski igrač i fudbaler borio do samog kraja.

Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini u bolnici u Rimu posle teške borbe sa leukemijom.

"Zbogom, ratniče. Borio si se i držao glavu gore do samog kraja kao pravi muškarac", poručio je Barezi na društvenim mrežama. 

 

Svetozar Mijailović: Legende žive i nikada ne umiru, Miha bio veliki čovek i zvezdaš

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović oprostio se danas od Siniše Mihajlovića rečima da legende žive i nikada ne umiru.

Od legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u 54. godini, opraštaju se brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci. Mihajlović je preminuo posle teške borbe sa leukemijom u bolnici u Rimu.

"Legende žive i nikada ne umiru. Miha je bio veliki čovek, veliki zvezdaš i veliki Srbin i izuzetno teško sam prihvatio vest da nas je zauvek napustio. Znamo svi da se borio sa teškom bolešću, i da je stoički sve to podnosio. Bio je i ostao jedan od najvećih boraca koje sam poznavao. Zvezda ima obavezu da trajno obeleži Mihino vreme u klubu", rekao je Mijailović, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde. 

 

Ivica Dačića:Odlazak Siniše Mihajlovića je neizmeran gubitak

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je danas najdublje saučešće povodom smrti proslavljenog fudbalera Srbije i trenera Siniše Mihajlovića.

"Nadao sam se, kao i svi mi u Srbiji i svetu da će veliki Siniša Mihajlović pobediti i u ovoj najvažnijoj bici", navodi se u saučešću Dačića, a saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je rekao da je odlazak Mihajlovića neizmeran gubitak za njegovu porodicu i milione njegovih poštovalaca koji pamte njegovu igračku genijalnost. "Miha je donosio najveću radost gde god je igrao i radio kao trener, a najveću u Srbiji koju je voleo iznad svega. Pamtićemo njegovu fudbalsku umetnost i njegov vedar duh, a najviše njegov odnos prema zemlji iz koje je potekao i uvek joj se vraćao. Napustio nas je veliki šampion, borac i patriota, dužni smo da ga pamtimo kao jednog od najvećih fudbalera koje je Srbija ikad imala", poručio je Dačić. 

 

KK Crvena zvezda: Naš Siniša otišao je u legendu

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je večeras da je duboko potrešen preranom smrću legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

Siniša Mihajlović preminuo je danas u Italiji u 54. godini nakon duge i teške bolesti.

On se od 2019. godine borio sa leukemijom, uspevao je da je pobedi dva puta. Međutim, ova izuzetno teška bolest se vratila, a Mihajlović je danas izgubio najvažniju bitku. "KK Crvena zvezda, kompletan menadžment kluba, predsednik, igrači, svi zaposleni, verujemo kao i svi ljudi dobre volje kojima je 'crveno-bela' boja (i ne samo crveno-bela) u srcu… duboko su potrešeni preranom smrću čoveka koji nikada nije krio koliko voli svoju zemlju i Crvenu zvezdu. Dao joj je gotovo sve... Titulu prvaka Evrope i sveta, golove za sva vremena, počev od onog polufinala sa Bajernom u Beogradu, a onda i legendarnog centaršuta 'Mihajlović u sredinu…' do penala u Bariju… Siniša je dao Zvezdi gotovo sve - nije ostvario jedan san, da bude trener njegove i naše Crvene zvezde", navodi se u saopštenju srpskog i regionalnog šampiona.

 

Aleksandar Vučić: Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i poštovaocima legendarnog srpskog fudbalera Siniše Mihajlovića, u kojem je naveo da ga je izuzetno pogodila vest o njegovoj smrti i ocenio da će Mihajlovićev stil igre ostati trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera.

"Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i evropskog fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju", naveo je Vučić u telegramu saučešća.

Vučić je naglasio da će način na koji je Mihajlović shvatao i igrao fudbal, "u koji je utkao ceo život kao igrač i trener", ostati upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu. "Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavljao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je vinuo 'Zvezdu' do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta", naglasio je Vučić.

Kako je dodao, "malo je reči kojima bi mogle da se opišu njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i vanserijske golove kojima je izazivao oduševljenje i koje je uvek posvećivao svom timu, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao", navodii se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike. 

 

Predsednik Bolonje Džoi Saputo: Izgubili smo izvanrednog čoveka

Predsednik Bolonje Džoi Saputo objavio je da je duboko potresen smrću legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, koji je danas preminuo u bolnici u Rimu.

Siniša Mihajlović preminuo je danas posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. Mihajlović se poslednje dve i po godine lečio od leukemije, a u jednom trenutku njegovo stanje se poboljšalo. On se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila i nije uspeo da dobije najvažniju bitku.

"Vest o Sinišinoj smrti duboko me potresla. Znao sam da se njegovo stanje pogoršalo poslednjih dana. Izgubili smo jednog izvanrednog čoveka. Gubimo i velikog šampiona koji je, prvo kao igrač, a potom i kao trener, toliko dao fudbalu. Kao predsednik Bolonje, želim da mu još jednom izrazim svoju zahvalnost za ono što je uradio za naš klub u ove tri i po godine, uprkos tome što ga je bolest primorala na duge hospitalizacije i izuzetno bolne tretmane", naveo je Saputo, preneo je zvanični sajt Bolonje. 

 

Ana Brnabić: Mihajlović će ostati upamćen po lavovskoj borbi i istrajnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća porodici preminulog fudbalera Siniše Mihajlovića, u kojem je poručila da će Mihajlović biti upamćen "po lavovskoj borbi i istrajnosti koja ga je, uz vanredne sportske veštine, krasila i učinila primerom svim budućim generacijama".

"Napustila nas je legenda srpskog i svetskog fudbala. Siniša Mihajlović ostavio je za sobom neizbrisiv trag kako svojim uspesima na terenu, tako i svim aktivnostima van njega", navela je Brnabić u telegramu saučešće.

Ona je porodici Mihajlovića u svoje ime, i u ime svih članova Vlade Srbije, uputila izraze najdubljeg saučešća, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima. "Večno ćemo biti zahvalni na svoj radosti koju nam je kao fudbaler doneo, kako u klubovima u kojima je nastupao tako i za reprezentacije u kojima je igrao. Ostaće upamćen i po lavovskoj borbi i istrajnosti, koja ga je, uz vanredne sportske veštine, krasila i učinila primerom svim budućim generacijama", poručila je Brnabić. 

 

Predrag Mijatović: Napustio nas je veliki drug i prijatelj

Bivši reprezentativac naše zemlje Predrag Mijatović oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da ga je napustio veliki drug, prijatelj i saigrač.

"Nažalost primio sam danas tužnu vest da je Siniša preminuo. On je bio veliki drug, prijatelj, saigrač, divno jedno stvorenje, pravi prijatelj. Igrali smo zajedno u reprezentaciji, a posle smo se lesto družili i pričali o svemu", rekao je Mijatović za Tanjug.

On je podsetio da Mihajlović pre nešto više od tri godine saznao da ima leukemiju. "Verovao sam da ako postoji neka osoba, koja može da prevaziđe taj problem uz medicinski tretman onda je to Mihajlović. Siniša je bio borak, bio je jak, imao je karakter, kako na terenu, tako i van njega. Posle prvih tretmana sve je bilo ok. U poslednjih nekoliko meseci smo se čuli, ali se bolest nažalost vratila", dodao je Mijatović.

 

Dragan Stojković: Siniša, ostavio si neizbrisiv trag u svetu fudbala

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u svetu fudbala.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. Mihajlović se poslednjih nekoliko godina lečio od leukemije. U jednom trenutku njegovo stanje se poboljšalo, a Mihajlović se vratio trenerskom poslu u Bolonji. Međutim, bolest se ponovo vratila, a legendarni srpski fudbaler i trener nije uspeo da dobije najvažniju bitku.

"Počivaj u miru, Siniša. Ostavio si neizbrisiv trag u svetu fudbala. Pamtiću te kao veliku ljudsku gromadu i kao neko ko je bio primer kako se treba boriti i da nikada ne treba odustajati", napisao je Dragan Stojković na svom Instagramu i najavio da će ići na sahranu Mihajloviću.

 

Legende fudbala u Kataru odale počast Siniši Mihajloviću

Na revijalnoj utakmici legendi fudbala u Dohi odata je počast Siniši Mihajloviću, koji je ranije danas preminuo u 54. godini u bolnici u Rimu, prenose svetski mediji.

Uoči susreta minutom ćutanja su odali počast Mihajloviću, dok je svima na dresovima bila ispisan broj 11, kao i ime Siniša.

Na revijalnom meču u Dohi učestvovali su, između ostalih, Marko Materaci, Vesli Snajder, Nuna Gomeš, Guti, kao i predsednik FIFA Đani Infantino. Brojni fudbalski klubovi, koji su danas igrali svoje prijateljske mečeve, među kojima Lacio, Milan svoje utakmice su počeli minutom ćutanja. Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. Mihajlović se poslednjih nekoliko godina lečio od leukemije. U jednom trenutku njegovo stanje se poboljšalo, a Mihajlović se vratio trenerskom poslu u Bolonji. Međutim, bolest se ponovo vratila, a legendarni srpski fudbaler i trener nije uspeo da dobije najvažniju bitku. 

 

Zoran Gajić: Siniša bio veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador Srbije

Ministar sporta Zoran Gajić oprostio se od legendardnog srpskog trenera i fudbalera Siniše Mihajlovića da je on bio divan suprug i otac, veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador naše zemlje.

Mihajlović je preminuo danas u 54. godini, posle duge borbe s leukemijom.

"Sa tugom i nevericom sam kao i cela Srbija primio vest o odlasku jednog od najboljih fudbalera i sportista koje je Srbija imala. Simbol najvećih uspeha srpskog klupskog fudbala devedesetih, strastveni igrač reprezentacije, zvezda u Italiji, trener posebnog šmeka, znanja i autoriteta. Sve to bio je naš Siniša, ali i mnogo više i vrednije od toga - divan suprug i otac, veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador naše zemlje", naveo je Gajić, saopštilo je Ministarstvo sporta.

 

Đani Infantino: Mihajlovićeva smrt veliki je gubitak za sve, počivaj u miru, Siniša

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino izjavio je danas da ga je duboko potresla vest o smrti Siniše Mihajlovića.

"Duboko me je potresla vest o smrti jednog od najpoznatijih srpskih igrača i trenera Mihajlovića. Svi ćemo pamtiti njegove slobodne udarce. Njegova smrt veliki je gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku", naveo je Infantino, saopštila je FIFA.

Mihajlović je preminuo danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. Mihajlović se poslednjih nekoliko godina lečio od leukemije. U jednom trenutku njegovo stanje se poboljšalo, a Mihajlović se vratio trenerskom poslu u Bolonji. Međutim, bolest se ponovo vratila, a legendarni srpski fudbaler i trener nije uspeo da dobije najvažniju bitku. "Njegova reputacija porasla je ne samo zbog njegovih defanzivnih kvaliteta, već i zbog odlične sposobnosti da postiže golove iz slobodnih udaraca. Njegov rekord od 28 golova iz slobodnih udaraca i dalje je važeći u Seriji A. Počivaj u miru, Siniša", saopštila je FIFA.

 

Đanluidji Donaruma: Siniša, bio si ratnik i znam koliko si se borio

Legendarni argentinski fudbaler Gabrijel Batistuta oprostio se od legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u Rimu.

Mihajlović je preminuo danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. Mihajlović se poslednjih nekoliko godina lečio od leukemije. U jednom trenutku njegovo stanje se poboljšalo, a Mihajlović se vratio trenerskom poslu u Bolonji. Međutim, bolest se ponovo vratila, a legendarni srpski fudbaler i trener nije uspeo da dobije najvažniju bitku.

"Toliko bitaka na terenu. Pozdrav Siniša...", napisao je Batistuta na društvenim mrežama.

Golman Pari Sen Žermena Đanluiđi Donaruma zahvalio je Mihajloviću na podršci tokom zajedničke saradnje u Milanu. "Oduvek si bio ratnik i znam koliko si se borio. Hvala ti jer si uvek verovao u mene i hvala ti na svemu što si mi rekao onog dana kada smo se upoznali", napisao je golman PSŽ-a.

                         

 

 

FS Crne Gore: Siniša je bio veliki čovek, otvorenog srca za sve ljude

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni srpski igrač i trener bio veliki čovek, otvorenog srca za sve ljude.

"Levonogi fudbalski maestro, jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena, igračka legenda Crvene zvezde, Lacija i Intera, a kasnije veoma uspešan trener nekoliko italijanskih klubova i reprezentacije Srbije, posle tri godine velike borbe izgubio je bitku sa leukemijom. Siniša je bio veliki čovek, otvorenog srca za sve ljude, što je po ko zna koji put pokazao 2014. godine kada je, kao trener Sampdorije, ugostio grupu crnogorskih trenera i omogućio im da tokom sedam dana prate rad njegovog stručnog štaba u slavnom italijanskom klubu", saopštio je večeras FS Crne Gore.

U saopštenju se podseća da je Mihajlović bio uvek izuzetno posvećen radu i obavezama. "Zahtevajući maksimalnu disciplinu i predanost, davao je celog sebe baveći se trenerskim pozivom. Zahvalni smo našem Mihi na gostoprimstvu i nesebičnom deljenju ogromnog fudbalskog znanja sa našim trenerima tokom sedmodnevnog boravka u Đenovi. FSCG, na čelu sa predsednikom Dejanom Savićevićem, porodici Siniše Mihajlovića upućuje izraze iskrenog saučešća. Siniša, večna ti slava i hvala!", objavio je FSCG. 

 

Mitrović i Vlahović: Počivaj u miru, ratniče, šampioni nikada ne umiru

Srpski fudbalski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Dušan Mitrović oprostili su se od legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u Rimu.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

"Počivaj u miru, ratniče, ljudino i šampione", napisao je Vlahović na društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama oglasio se i Mitrović. "Počivaj u miru. Šampioni nikada ne umiru", naveo je Mitrović.

Bivši srpski reprezentativac Adem Ljajić na veoma dirljiv način se oprostio od Mihajlovića, objavivši na svom Instagram nalogu zajedničke fotografije sa bivšim selektorom.

 

 

 

JSD Partizan: Siniša, ostaćeš inspiracija mnogima da nikada ne odustanu

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i prvi čovek košarkaške sekcije "crno-belih" Ostoja Mijailović oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni srpski igrač i trener bio veliki borac i da će ostati inspiracija mnogima da nikada ne odustanu.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

"U ime crno-bele familije i lično ime, želim da porodici Mihajlović izjavim iskreno saučešće! Miho, bio si veliki borac i ostaćeš inspiracija mnogima da nikada ne odustanu! Počivaj u miru!", napisao je Mijailović na Tviteru. Na društvenim mrežama oglasio se i KK Partizan. "Počivaj u miru, šampione", navedeno je na Tviter nalogu KK Partizan.

 

Emanuel Žiofre: Legendarnim slobodnim udarcima Mihajlović ostvario snove mnogih u svetu

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre oprostio se večeras na Tviteru od srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, navodeći da je Mihajlović svojim "legendarnim slobodnim udarcima" ispunio san mnogih fudbalskih navijača, kako u Srbiji i Italiji, tako i u celom svetu.

"Hrabro ste se borili protiv leukemije, ali ne može se dobiti svaka utakmica. Arivederči", poručio je Žiofre. Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. 

 

Slaven Bilić: Sviđalo se to nekom ili ne, Mihajlović je bio Top karakter

Menadžer Votforda Slaven Bilić oprostio se od legendarnog Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni srpski fudbaler bio moćan igrač i pravi trener.

Mihajlović je preminuo danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

"Čuo sam vest, a šta mogu da kažem? Žao mi je, bio je mlad čovek... Sećam se, davno smo igrali za kadetsku reprezentaciju, bili smo cimeri nedelju dana. Zvao sam ga da dođe u Hajduk. Hteo je da dođe, bio je zadivljen tim našim ambijentom", rekao je Bilić za "Sportske novosti". On je rekao da se potom nekoliko puta sreo sa Mihajlovićem. "Sećam se da smo se jednom sreli u Vodicama gde je Mihajlović letovao, a drugi put na Sardiniji. Sviđalo se to nekom ili ne, on je bio Top karakter! Bio je moćan igrač i pravi trener. Počivao u miru Božjem", istakao je Bilić. Mihajlović će na zahtev porodice biti sahranjen u ponedeljak u Rimu.

 

Toti se oprostio od Mihajlovića: Prijatelju moj, nedostajaćeš mi

Bivši kapiten Rome Frančesko Toti oprostio se na društvenim mrežama od legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, koji je danas preminuo u bolnici u Rimu.

"Ćao prijatelju moj, nedostajaćeš mi", objavio je Toti na Instagramu.

Bivši kapiten Inter Havijer Zaneti objavio je na Instagramu sliku sa Mihajlovićem. "Bio si izvanredan prijatelj, pratilac, čovek, borac. Tvoja snaga, tvoja iskrenost i tvoj način na koji si jednostavno Siniša bili su primer svima, svaki dan. Ogroman bol, nema reči. Veliki zagrljaj porodici i voljenima. Siniša, počivaj u miru. Šaljem najjači mogući zagrljaj njegovoj porodici. U ovom momentu koji je veoma težak za sve nas. Siniša će zauvek biti sa nama", napisao je Zaneti. Mihajlović će na zahtev porodice biti sahranjen u ponedeljak u Rimu. 

 

 

 

 

 

Roberto Manćini: Siniša, borio si se kao lav do poslednjeg trenutka,kao nekada na terenu

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini oprostio se od prijatelja Siniše Mihajlovića, koji je danas preminuo u bolnici u Rimu, rečima da se legendarni srpski fudbaler i trener borio kao lav do poslednjeg trenutka, prenose italijanski mediji.

Mihajlović je preminuo danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. "Ovo je dan koji nikada nisam želeo da doživim. Zbogom Siniša, prijatelju. Borio si se kao lav, uvek ćeš ostati uz mene. Ovo je dan koji nikada nisam želeo da doživim, jer sam izgubio prijatelja sa kojim sam delio skoro 30 godina svog života, na terenu i van njega", rekao je Manćini za "TMW".

Selektor Italije je istakao da je do poslednjeg trenutka verovao da Mihajlović može da pobedi bolest. "Nije fer da je tako strašna bolest odnela čoveka od 54 godine, koji se borio kao lav do poslednjeg trenutka, kao što je nekada radio na terenu. I upravo tako će Siniša uvek ostati uz mene, čak i ako ga nema, kao što je bio u Đenovi, Rimu i Milanu, kasnije čak i kada je išao različitim putevima", naveo je Manćini. Manćini i Mihajlović su zajedno igrali u Sampdoriji i Laciju. Srbin je bio pomoćnik Manćiniju na početku trenerske karijere u Interu.

 

Patrijarh Porfirije uputio saučešće povodom smrti Siniše Mihajlovića

Patrijarh srpski Porfirije uputio je danas saučešće povodom smrti proslavljenog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića "Sa velikim bolom u srcu primio sam tužnu vest da se danas u Gospodu upokojio naš proslavljeni fudbalski virtuoz, čarobni, temperamentni trener mnogih znamenitih klubova i selektor reprezentacije Srbije, ali pre i iznad svega, veliki čovek Siniša Mihajlović," naveo je Porfirije, a prenela Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve.

Dodao je da upućuje iskreno saučešće porodici zajedno sa milionima ljudi na Balkanu i Apeninima "kojima je Siniša donosio radost" i da se moli Gospodu Isusu Hristu "da dušu njegovu nastani tamo gde nema ni tuge, ni bolesti, ni žalosti, nego gde je život večni".

"Večan ti spomen, brate naš Siniša! Bog dušu neka ti prosti i podari rajsko naselje," zaključuje se u saučešću. Siniša Mihajlović je danas u bolnici u Rimu izgubio bitku sa teškom bolešću u 54. godini.

 

Ante Miše: Mihajlović bio veliki trener, družili smo se dok nas život nije rastavio

Bivši hrvatski reprezentativac Ante Miše izjavio je večeras da je legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović bio veliki igrač.

Mihajlović je preminuo danas u 54. godini u bolnici u Rimu posle teške borbe sa leukemijom.

"Tužan sam, znao sam da je bio bolestan, ali niko ne očekuje ovako tužne vesti. Imam ovde kolege trenere iz Beograda, koji su ga poznavali. Često smo ga pominjali, bio je veliki trener", rekao je Miše za hrvatski sajt "24sata.hr". On je rekao da je sa Mihajlovićem zajedno išao u školu. "Odrasli smo zajedno, družili smo se dok nas život nije rastavio. Bio je mlađi dve godine od mene i uvek je bio talentovan za sve sportove. Igrali smo za školu sve žive sportove", naveo je hrvatski trener. Miše je istakao da je sa Mihajlovićem igrao u pionirima i juniorima Borova. "Odigrali smo i nekoliko utakmica za seniore, pre nego što nas je život rastavio i onda je svako krenuo svojim putem. Ja sam otišao u Hajduk, Siniša u Vojvodinu, pa u Zvezdu... Sretali smo se na terenu dok se igrala zajednička liga, ali posle toga više ne", zaključio je Miše.