4. oktobar 2023 16:40

Fudbaler Galatasaraja Vilfred Zaha: Srećan sam što igram u Ligi šampiona i postižem golove

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaler Galatasaraja Vilfred Zaha: Srećan sam što igram u Ligi šampiona i postižem golove

Foto: AP Photo/Dave Thompson

MANČESTER - Napadač Galatasaraja Vilfred Zaha izjavio je da mu je pobeda protiv Mančester junajteda u Ligi šampiona jedan od najdražih trijumfa u fudbalskoj karijeri, prenose britanski mediji.

Galatasaraj je sinoć na "Old trafordu" pobedio Mančester junajted rezultatom 3:2 u meču drugog kola Lige šampiona. Saha je na ovom meču postigao jedan gol za turski klub.

"Ostvario se san, zaista. Srećan sam da igram u ovom takmičenju i postižem golove. Ovo je velika noć za mene", rekao je Zaha, koji je od 2013. do 2015. bio član Mančester junajteda.

On je odigrao samo četiri utakmice za klub sa "Old traforda".

"Ovaj tim ima veru u sebe. Ono što znam za ovu ekipu je da smo imali dovoljno kvaliteta da ih savladamo. Znali smo da ako i budemo u zaostatku da treba da dignemo glavu i nastavimo. Uradili smo to i stigli do pobede", rekao je Zaha.

Fudbaler Galatasaraja je istakao da turski tim zaslužuje da igra na najvećoj sceni.

"Uspeli smo da uradimo nešto važno. Imao sam priliku da pokažem svoj talenat protiv najboljih. Tu se pokazuje da li si dobar ili ne, dani kao ovaj su ono što mi znači", zaključio je Zaha.

On je tokom letnjeg prelaznog roka stigao u Galatasaraj, a pre toga je igrao za Kristal Palas, Kardif i Mančester junajted. On je tokom 2012. i 2013. odigrao dve utakmice za reprezentaciju Engleske, a potom je odlučio da nastupa za selekciju Obalu Slonovače.