16. oktobar 2023 14:38

Stojković: Crna Gora je meč istine za nas, najvažnija utakmica u kvalifikacijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stojković: Crna Gora je meč istine za nas, najvažnija utakmica u kvalifikacijama

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

STARA PAZOVA - Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković izjavio je danas u Staroj Pazovi da potpuno miran dočekuje meč sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine i dodao da očekuje pobedu svog tima.

Srbija će sutra od 20.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Crnu Goru u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024.

Srbija je pre dva dana u Budimpešti poražena od Mađarske (1:2) i nalazi se na drugom mestu na tabeli sa 10 bodova, dok je Crna Gora treća sa osam uz meč manje.

Mađarska je prva sa 13 poena.

"Strah kao strah, mora da postoji iz jednog razloga, time pokazujete poštovanje prema takmičenju u kojem učestvujete. Preterani strah naravno da ne postoji, ali vrsta obazrivosti u svakom slučaju. Potrošnja jeste bila protiv Mađarske, ali smo uživali u igri koju smo pokazali. Tim mora na svim nivoima da bude angažovan. Igrali smo onako kako smo želeli. Nemoguće se šetati i igrati utakmicu, a onda znate da ste u podređenoj pozicijI. Imali smo juče trening i imaćemo danas. To je dovoljno vremena da regenerišemo energiju za sutrašnju utakmicu. Utakmice se igraju na svaka tri dana, a mi ćemo biti spremni", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je istakao da ima podršku navijača. iz FSS je najavljeno da se očekuje oko 25.000 navijača.

"Normalno je da narod bude uz nas. Ne znam kako ide prodaja karata, niti me to interesuje. Mi želimo na Evropsko prvenstvo, želimo da damo maksimum i pobedimo. To je na šta smo fokusirani", dodao je selektor Srbije.

On se još jednom osvrnuo na poraz od Mađarske u Budimpešti.

"To je taj fudbal koji ljudi vole da vide, niko ne može da zameri na angažovanosti i kvalitetom. Igrali smo sa stavom, to je kakvu Srbiju želim da vidim. Ne znam šta treba da se uradi više, da ugradim igračima krila? To je satisfakcija, ali nismo dobili ono što smo zaslužili. Očekivali smo da materijalizujemo ono što smo pokazali i za šta smo se borili. Uradili su sve šta sam od njih tražio, pokazali su neverovatan nivo verovanja, moje srce je puno", naveo je Stojković.

On je najavio promene u timu na meču sa Crnom Gorom.

"Ne mogu da sada pričam o tome. Želimo da ovaj dan protekne u dobroj atmosferi. Potpuno miran dočekujem utakmicu. Miran i sa osmehom. Nisu svi zdravi, ali ne mogu sad to da kažem. Rešićemo probleme, naći ćemo zamene", rekao je Stojković.

Selektor Srbije je istakao da je meč sa Crnom Gorom najvažniji u kvalifikacijama za EP 2024.

"Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. U Budimpešti je bila važna, ali ne najvažnija. Mnogo ekipa ćete videte da će biti u istoj situaciji, biti ili ne biti. Sutrašnji meč je meč istine. Znam da želimo i možemo. Srbija će igrati najbolje što može da dođe do cilja, pobede. Da se pronađe rešenje da jedna lopta završi u mreži protivnika. Da budemo toliko nesrećni, da nas fortuna zaobiđe, da pored toliko šansi koje smo imali protiv Mađara, da nijedna ne uđe u mrežu. To baš i ne verujem. Mora da se vrati nekad. Stil fudbala nećemo menjati, verujemo u ovo što radimo, verujemo da možemo. Napravićemo šanse. Mora da se puca iz svih oružja. Ceo arsenal ćemo pokazati na terenu", istakao je Stojković.

On je naveo da želi da selekcija Srbije na duelu sa Crnom Gorom pokaže igru iz Budimpešte.

"Nema velikih filozofija. Ako to pokažemo, ne damo gol, moraću da odem negde da se pomolim i zapalim sveću. Nisam tražio pomoć od Boga. Krstio sam se u Budimpešti, jer sam se pitao da li je moguće da lopta nije ušla u gol. Nisam pozvao fudbalere, već ratnike. Imao sam u Budimpešti i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore da imam. Svesni smo važnosti, svega. Koliko god da se stvara euforija, tenzija. Zadržaćemo mir. Opušteni smo i mirno dočekuje tu utakmicu. Kada počne utakmica, videćete reakciju", naglasio je Stojković.

Selektor Srbije je istakao da želi njegovi fudbaleri na meču sa Crnom Gorom vode glavnu priču na terenu i da stvaraju šanse.

"Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, da hrabre sebe, to je njihovo pravo. Jedno je pričati, a drugo je pokazati na terenu. Srbija će pokazati ono što može i želi. Slažem se da su imali trening utakmicu koja je potpuno nebitna. Njihove misli su uperene ka Beogradu, što je normalno. Imaju svoje kalkulacije, ne može niko da im zabrani", rekao je Stojković.

On je naveo da sve zavisi od selekcije Srbije.

"Ono što mene raduje jeste da se Srbija pita za svoje pitanje. To sam im rekao u svlačionici posle Mađarske. Fudbal je takav. Nekad i pobediš nezasluženo. Ali, pokazali ste stav. Ono što je najvažnije - sami od sebe zavisimo i to je velika stvar. Tu šansu ne želimo da ispustimo. Ono što možeš danas da uradiš nikad ne ostavljaj za sutra", dodao je selektor Srbije.

Stojković je istakao na kraju da očekuje pobedu Srbije.

"Biće dobra utakmica, takmičarski naboj. Biće interesantno kada dolazi do važnosti utakmice i rezultata. Očekujem i verujem da ćemo reširi u svoju korist", zaključio je Stojković.