19. oktobar 2023 13:46

FSS: Novi Pazar dve utakmice bez publike, Kragujevčani jednu plus 500.000 dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

FSS: Novi Pazar dve utakmice bez publike, Kragujevčani jednu plus 500.000 dinara

Foto: FSS

BEOGRAD - Fudbalski klub Novi Pazar kažnjen je sa dve utakmice bez publike, uslovno na godinu dana sa još pet, a Radnički iz Kragujevca jednom pred praznim tribinama, odlučila je danas Disciplinska i eticka komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Kako je Tanjugu potvrđeno FSS je, današnjim odlukama, koje je potpisao predsednik komisije Ivan Nikolić, zaključio citav niz slučajeva koji su prethodnih dana zaokupljali pažnju, ne samo, sportske javnosti.

Pazarci su kažnjeni zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren, pražnjenja severne tribine i gotovo jednočasovnog prekida utakmice sa Vojvodinom.

Ni navijači iz Novog Sada nisu bili na potrebnom nivou, te će stoga Vojvodina u 13. kolu na Banovom brdu protiv Čukaričkog igrati bez organizovane podrske svojih pristalica.

Epilog je dobio i susret Radnički Kragujevac- Crvena zmorati da odigraju jednu utakmicu bez publike, zbog loše organizacije i enormne upotrebe pirotehnike, gde je većina zapaljivih sredstava završila na atletskoj stazi i samom terenu stadiona "Čika Dača".

Uvođenje igrača koji nije bio upisan u zapisnik utakmice kostaće Kragujevčane pola miliona dinara, dok je najgore prosao generalni sekretar Marko Dimitrijević, koji je sankcionisan zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalskom sportu u trajanju od šest meseci.