31. oktobar 2023 12:16

Lotar Mateus: Erling Haland je trebalo da dobije "Zlatnu loptu"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lotar Mateus: Erling Haland je trebalo da dobije "Zlatnu loptu"

Foto: AP Photo/Dave Thompson

FRANKFURT - Nekadašnji nemački reprezentativac Lotar Mateus izjavio je danas da je fudbaler Intera iz Majamija Argentinac Lionel Mesi nezasluženo dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača godine i dodao da je ta nagrada trebalo da pripadne napadaču Mančester sitija Norvežaninu Erlingu Halandu, prenosi Skaj Nemačka.

Mesi je sinoć osvojio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača godine, koju dodeljuje časopis Frans fudbal. Argentinac je po osmi put u karijeri dobio "Zlatnu loptu". Argentinac je ovo priznanje osvajao i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019. i 2021. godine. Drugo mesto pripalo je Erlingu Halandu, a treći je bio napadač PSŽ-a i francuski reprezentativac Kilijan Mbape.

Mesi je sa selekcijom Argentine trijumfovao na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, a prošle sezone osvojio je i titulu šampiona sa Pari Sen Žermenom u francuskom prvenstvu. Haland je sa Mančester sitijem osvojio Ligu šampiona, Premijer ligu i engleski FA kup.

"Haland je cele godine bio bolji od Mesija. Ova nagrada nije zaslužena i dokazuje da SP više vredi od svega ostalog. Niko nije bio bolji od Halanda. On je bio najbolji u poslednjih 12 meseci. Osvojio je važne trofeje sa Mančester sitijem, postavio je rekord po broju golova. Ja sam Mesijev fan, ali ovo sinoć je bila farsa", rekao je Mateus koji je osvojio "Zlatnu loptu 1990. godine.

Nagradu "Zlatna lopta" pokrenuo je 1956. godine časopis Frans fudbal.