30. decembar 2022 23:03

Kristijano Ronaldo zvanično potpisao ugovor sa Al Nasrom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kristijano Ronaldo zvanično potpisao ugovor sa Al Nasrom

Foto: AP/Jon Super

RIJAD - Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo potpisao je ugovor sa Al Nasrom do juna 2025. godine, saopštio je večeras klub iz Saudijske Arabije, prenosi Rojters

Al Nasr je na svom zvaničnom sajtu objavio sliku Ronalda sa dresom novog kluba.

"Uzbuđen sam zbog novog iskustva u drugačijoj ligi i drugoj državi. Al Nasr ima viziju . Uzbuđen sam što ću se priključiti novim saigračima i pomoći ekipi da ostvari još uspeha", rekao je Ronaldo, preneo je zvanični sajt kluba.

Ronaldo je sredinom novembra napustio Mančester junajted pošto je u intervjuu Pirsu Morganu oštro kritikovao upravu kluba i trenera. On je potom raskinuo ugovor sa engleskim klubom. Portugalac je igrao i za Sporting, Real i Juventus.

"Ovo je više od istorije. Potpisivanje ugovora sa Ronaldom neće inspirisati naš klub samo da postigne još veće uspehe, već će inspirisati i našu ligu, našu naciju i buduće generacije" rekao je predsednik kluba iz Saudijske Arabije Musli Al Muamer.

Svetski mediji navode da će Ronaldo u novom klubu godišnje da zarađuje oko 200 miliona evra. U ugovoru je uključena i komercijalna strana ugovora.

Ronaldo će se novim saigračima priključiti početkom naredne godine.