14. januar 2024 17:03

Ten Hag: Sančo nije pokazao da je vrhunski profesionalac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ten Hag: Sančo nije pokazao da je vrhunski profesionalac

Foto: AP Photo/Rui Vieira

MANČESTER - Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag izjavio je danas da Džejdon Sančo nije bio "gladan uspeha" u klubu sa Old traforda i dodao da engleski fudbaler nije pokazao da je vrhunski profesionalac, prenosi Skaj sport.

Sančo je iz Borusije Dormund prešao u Mančester junajted 2021. godine za 85 miliona evra. On je bio van tima "crvenih đavola" od avgusta prošle godine, pošto se sukobio sa Ten Hagom.

Sančo je javno rekao da je "žrtveni jarac" u klubu, ali je Ten Hag tvrdio da je fudbaler loš na treninzima, i da je to razlog što ga nema u timu. Sančo je potom odbio da se izvini Ten Hagu, koji je fudbalera izbacio iz tima. Engleski fudbaler je nedavno prosleđen Borusiji iz Dortmunda na pozajmicu do kraja sezone.

"Sančo nije imao nikakvu želju da igra. To se očekuje od vrhunskog profesionalca. Ako želiš da igraš, moraš da pokažeš želju i da 'budeš gladan'. Da bi klub bio na vrhunskom nivou potrebni su mu igrači, koji imaju izgrađenu ličnost, koji su gladni uspeha i koji su spremni sve od sebe da daju za ovaj grb. Svi moraju da razumeju da se sve radi timski. Svi moramo da budemo na istoj strani", rekao je Ten Hag.

On je ponovio da je od Sanča tražio da se izvini za svoje postupke.

"Da, to smo već rekli. Ne želim da se svaki put vraćam na tu temu. Džejdon zna mora da uradi, to smo jasno rekli. Imali smo problema sa njim dok je bio ovde. Njegov boravak u Junajtedu nije bio uspešan", dodao je holandski stručnjak.

Ten Hag je poželeo sreću Sanču u Borusiji iz Dortmunda.

"Vratio se nazad u Borusiju, želim mu svu sreću tamo. Nadamo se da će da igra dobro i da će da bude uspešan, a onda ćemo videti šta će da se dogodi", zaključio je Ten Hag.

Borusija je juče u gostima pobedila Darmštat 3:0 na meču 17. kola Bundeslige, a Sančo je asistirao za jedan gol ekipe iz Dortmunda.