1. decembar 2022 19:02

Luka Modrić: Sve smo ostavili na terenu, možemo da igramo protiv bilo koga

Izvor: TANJUG

podeli vest

Luka Modrić: Sve smo ostavili na terenu, možemo da igramo protiv bilo koga

Foto: AP/Luca Bruno

DOHA - Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić izjavio je da je presrećan plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska je osvojila drugo mesto u grupi F sa pet bodova, pošto je večeras u poslednjem kolu grupne faze odigrala bez golova sa Belgijom.

"Bila je teška utakmica, ali smo presrećni zbog ovog rezultata, zbog plasmana u osminu finala. Zaslužili smo to, pogotovo zbog toga kako smo odigrali poslednje dve utakmice", rekao je Modrić, prenosi Indeks.

Istakao je da je Hrvatska ostvarila prvi cilj na SP.

"Bilo je trenutaka kada nam je bilo teško protiv Belgije, ali to je bilo normalno, igrali smo protiv jakog tima. Imaju oni strašne pojedince. Imala je Belgija velike šanse u drugom poluvremenu, ali imali smo i mi. Mogli smo ranije da rešimo ovu utakmicu", rekao je Modrić.

Hrvatska je pre četiri godine na SP u Rusiji poražena u finalu od selekcije Francuske 4:2.

"Ostavili smo sve na terenu. Od prvog do poslednjeg. Stručni štab takođe, svi igrači na klupi. Svi smo dali sve i vratilo nam se. Idemo dalje, vrhunska smo ekipa i protiv koga god da igramo u osmini finala SP našem će rivalu biti teško", rekao je Modrić.

Maroko je pobedio Kanadu 2:1 i osvojio prvo mesto na tabeli grupe F sa sedam bodova.

Hrvatska će u osmini finala igrati sa pobednikom grupe E, dok će Maroku rival biti drugoplasirani tim iz grupe E.

Belgija i Kanada su završili nastup na SP u Kataru.