11. april 2024 06:08

Fudbaleri Barselone u spektakularnom meču preokretom savladali PSŽ u Parizu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaleri Barselone u spektakularnom meču preokretom savladali PSŽ u Parizu

Foto: Shutterstock.com/Oksana Bystritskay, ilustracijaa

PARIZ, - Fudbaleri Barselone pobedili su posle preokreta kao gosti u spektakularnoj utakmici Pari Sen Žermen rezultatom 3:2, dok je Atletiko u Madridu savladao Borusiju iz Dortmunda (2:1) u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Heroj pobede Barselone u Parizu bio je Rafinja. Brazilac je u 37. minutu doveo Barselonu u vođstvo, ali je PSŽ za samo tri minuta na startu drugog poluvremena stigao do preokreta. Bivši igrač Barselone Osman Dembele je posle asistencije Kilijana Mbapea izjednačio u 48. minutu i veoma burno proslavio gol protiv nekadašnjeg kluba.

Samo tri minuta kasnije Fabijan Ruiz je asistirao Vitinji za vođstvo "svetaca". Delovalo je tad da je Barselona u "nokdaunu", ali uspeli su Ćavijevi izabranici da se izdignu. Rafinja u 62. minutu, posle dodavanja Pedrija izjednačio, da bi rezervista Andreas Kristensen golom posle kornera Ilkaja Gindogana doneo Barseloni pobedu i prednost pred revanš.

Atletiko je posle 32 minuta imao dva gola prednosti protiv menačkog kluba, ali nije uspeo da je sačuva do kraja. Rodrigo de Paul je načeo goste već u 4. minutu, a posle asistencije Antoana Grizmana Samuel Lino je u 32. minutu povećao na 2:0. Borusija je smanjila na konačnih i prihvatljivih 1:2 golom rezerviste Sebastijana Alea u 81. minutu.

Revanš mečevi igraće se sledećeg utorka. Prethodno su u prvim mečevima četvrfinala Real i Mančester Siti odigrali 3:3, a Arsenal i Bajern 2:2. U prvom polufinalu će se sastati bolji iz ta dva duela, a u drugom pobednici dvomeča koji su igrani sinoć.