27. maj 2024 14:33

Nađ: Mnogo je lepo kada igraš LŠ, želimo da prekinemo niz bez trofeja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nađ: Mnogo je lepo kada igraš LŠ, želimo da prekinemo niz bez trofeja

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Uspeli smo da ostvarimo onaj cilj, koji su mnogi pogrešno protumačili, a to je da se u plej-ofu ostane na drugom mestu, izjavio je trener fudbalera Partizana Albert Nađ, koji je danas sumirao sezonu u Superligi Srbije.

Partizan je osvojio drugo mesto na tabeli plej-ofa SLS sa 18 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Fudbaleri Partizana okupiće se 15. i 16. juna kada će obaviti prve medicinske testove.

"Partizan je od početka sezone mnogo patio, ostvarivali smo neke rezultate, pobeđivali, a nismo bili na zadovoljavajućem nivou. I mnogo puta sam apostrofirao da je naš golman Aleksandar Jovanović bio junak. Mnogo puta nas je spasio, šta je sve radio i kako je branio, moglo je da ode sve u kontra smeru", rekao je Nađ na završnoj konferenciji za medije.

On je istakao da nije pogrešio kada je odlučio da postane prvi trener Partizana.

"Nijednom nisam pomislio: 'Šta mi je ovo trebalo'. Ovo je moj život, ovaj klub je moja ljubav, mislim da sam od igračke karijere do sada pokazivao šta mi znači Partizan. Mislim da nisam pogrešio, moj karakter je takav, nikad se nisam plašio izazova, nikada nisam išao lakšim putem...", naveo je trener Partizana.

"Crno-beli" će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Fenerbahčea ili Dinama iz Kijeva.

"Malo je apsurdno to da kao drugi nemaš zagarantovano mesto u evropskim takmičenjima. Mnogo je lepo kada igraš LŠ, imao sam priliku za to kao igrač, kao koordinator 2010. godine, bilo bi lepo da zaokružim to i kao trener. Fenerbahče ili Dinamo? Oni su na papiru favoriti, to je sigurno. Ali i 2003. je Njukasl bio ogroman favorit. U LŠ su bili svi jači od nas, ali nismo se obrukali. Izaći ćemo prsa u prsa, pa šta nam Bog da. Potrudićemo se da im pomrsimo račune, iako nam i kladionice daju minimalne šanse, da damo i njima priliku da zarade, jer će mnogi igrati protiv nas", naglasio je Nađ.

On je potom govorio i o predstojećem prelaznom roku.

"Mi definitivno ne možemo da kontrolišemo tržište. I sigurno na početku priprema i na kraju neće da bude ista ekipa. U politiku kluba ne ulazim, nisam još seo sa ljudima iz kluba, trebalo bi da vidimo šta oni misle, šta stručni štab želi... Skautiranje igrača mora da se uradi mnogo ranije, a nadam se da su to i prethodnici radili. Ne trebaju mi najbolji, trebaju mi pravi igrači, na pozicijama na kojima smatram da su nam potrebni napadači", rekao je Nađ.

Trener Partizana je naveo da i u klubovima Superlige Srbije postoje igrači koji bi mogli da pojačaju "crno-bele".

"Kroz istoriju, bilo je mnogo onih od kojih se mnogo očekivalo, a kada dođu nisu pokazali ništa. Nije lako, ali je mnogo lepo igrati u Partizanu. Pa, čak kad i čuješ zvižduk i psovku sa tribina, ali i aplauze i ovacije. Kada smo ušli u LŠ 2003. u proseku nas je bilo 70-80 odsto nas koji smo ponikli u školi, isto kao i 2010. Mislim da to nešto govori. Neke stvari su se tu poremetile, zbog čega i zašto, ja to ne mogu da kažem i da ulazim u tu temu. Možda će se neki naljutiti, ali reći ću ovo. Ne postoje legende Partizana, samo igrači duge istorije u ovom klubu. Svi mi koji smo ponikli ovde, koji smo deo njegove istorije, direktno ili indirektno, svi smo odgovorni za ovo što se dešava u poslednje vreme", naveo je Nađ.

On je istakao da su ciljevi Partizana za narednu sezonu kristalno jasni.

"Bol je veliki, svima kojima je crno-bela u srcu, taj period bez trofeja mnogo boli. Bilo ko da sedi na klupi želi da prekine taj niz, to je cilj. Bili smo blizu i kod Saleta Stanojevića i ove sezone, pa na kraju nismo uspeli. Da krenemo dobro, a da cilj prođemo odlično. Ne mogu da pričam mnogo unapred, biće odlazaka, dolazaka, pa da vidimo šta ćemo imati na raspolaganju... Ne razmišljam o tome da ima igrača, koji ne žele da osvoje trofej. Ako nemam voljni momenat, ako ne želim da pobedim i na treningu, ako nemam tu glad, onda nisi za ovaj sport", zaključio je Nađ.