7. februar 2023 20:39

Desetkovani Borac izgubio u Čačku od Cibone u okviru 18. kola košarkaške ABA lige

Izvor: TANJUG

podeli vest

Desetkovani Borac izgubio u Čačku od Cibone u okviru 18. kola košarkaške ABA lige

Foto: Shutterstock.com/Kanjanee Chaisin, ilustracija

ČAČAK - Košarkaši Borca izgubili su danas na domaćem terenu od ekipe Cibone 84:83 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25) u okviru 18. kola ABA lige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi su Borna Kapusta sa 22 poena i 12 asistencija, dok je Aleksandar Aranitović dodao 14 poenaU ekipi Borca istakli su se Hanter Hejl sa 29 poena i devet skokova i Diante Boldvin sa 24 poena i sedam asistencija.

Tim iz Čačka je trenutno na 11. mestu na tabeli ABA lige sa 4 obede i 14 poraza, dok je hrvatski tim na 10. mestu sa sedam pobeda i 11 poraza.

U narednom kolu regionalne lige Borac iz Čačka gostuje Partizanu, dok će Cibona dočekati košarkaše Splita.

Mijatović: Sve što se dešavalo pre meča je velika sramota

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović izjavio je nakon utakmice sa Cibonom, da Borac i Čačak nisu zaslužili tretman koji dobijaju od ABA lige. 

„Hvala navijačima, hvala igračima na svemu što su uradili protiv Cibone. Međutim, moram da naglasim da je sve što se dešavalo pre meča velika sramota, Borac i Čačak to nisu zaslužili“, izjavio je Mijatović.

Klub iz Čačka je krajem prošle nedelje zatražio odlaganje utakmice zbog zdravstvenih problema u svom sastavu. ABA liga nije dostavila odobrenje zbog čega je predsednik Borca Predrag Pantović juče održao vanrednu konferenciju za medije.