13. jun 2023 11:06

Zoran Gajić: Jokić je jedan od najboljih sportskih ambasadora Srbije na svetu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zoran Gajić: Jokić je jedan od najboljih sportskih ambasadora Srbije na svetu

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar sporta Zoran Gajić čestitao je danas srpskom košarkaškom reprezentativcu Nikoli Jokiću osvajanje šampionskog prstena u NBA ligi sa ekipom Denvera i titulu najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije.

Denver je prvi put u istoriji osvojio šampionsku titulu u NBA ligi, pošto je jutros u petoj utakmici finala pobedio Majami sa 94:89. Denver je do trofeja stigao serijom 4:1 u pobedama. Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije.

"Srbija i danas ima razloga da slavi, Nikola Jokić i Denver Nagetsi novi su šampioni NBA lige! Budan je bio njegov Sombor, budna je bila njegova Srbija. Ovu MVP nagradu nisu mogli da mu ukradu", naveo je u čestitki Zoran Gajić.

Srpski ministar sporta je naveo da je Jokić pokazao da je najdominantniji košarkaš današnjice.

"Jokić je svakom svom potezu i nastupu pokazivao najlepše životne vrednosti - ljubav i snagu porodice, ljubav prema saigračima, ljubav prema svom rodnom gradu i svojim konjima. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, čestitam Nikoli ovo izuzetno dostignuće i poseban način na koji ga je postigao, on je jedan od najboljih sportskih ambasadora Srbije na svetu i zauvek će biti u našim srcima", rekao je ministar sporta Zoran Gajić.