17. jun 2023 06:25

Marina Maljković: Bilo je mnogo grešaka, to mora da se ispravi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marina Maljković: Bilo je mnogo grešaka, to mora da se ispravi

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

LJUBLJANA - Selektorka Srbije Marina Maljković bila je vidno nezadovoljna posle pobede njenih izabranica nad Slovačkom (90:52) u meču drugog kola D grupe Evropskog prvenstva za košarkašice.

"Bilo je pozitivnih stvari, ali bilo je mnogo, mnogo grešaka, u odbrani i u napadu. To je nešto što mora da se ispravi već za narednu utakmicu. U subotu imamo trening u terminu utakmice protiv Mađarske. Moramo da se dogovorimo između sebe. I u napadu i u odbrani je bilo grešaka, i promašenih zicera i promašenih šuteva, i loše zagrađivanje. Baš je bilo dosta, dosta grešaka. To mora da se ispravi. I to je to. Tačka", rekla je selektorka za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Već u nedelju sledi meč protiv Mađarske.

"Da bi se dobila ta utakmica, sve ovo definitivno mora da se ispravi. Mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo", zaključila je Maljković.