20. jun 2023 23:32

Marina Maljković: Nismo blistale, ali četvrtfinale je tu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marina Maljković: Nismo blistale, ali četvrtfinale je tu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

LJUBLJANA - Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković izjavila je nakon meča sa Velikom Britanijom, da njen tim nije blistao ali da je bitan samo plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Košarkašice Srbije pobedile su večeras selekciju Velike Britanije rezultatom 66:60 (13:10, 16:18, 16:14, 22:18) i plasirale se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Izuzetno teška utakmica, ništa manje teška od one sa Mađarskom. Ova ekipa se gradi od 2019. godine, imaju sjajne igračice. Nismo blistale, mnogo smo se namučili, ali četvrtfinale je tu. Ispoštovale smo plan, bilo je grešaka koje su nedopustive. Uspele smo da iskontrolišemo skok koji je njihovo najveće oružje na ovom turniru i kojim su dominirali u dosadašnjem toku turnira", istakla je selektorka Srbije na konferenciji za medije.

Osvrnula se potom na narednog protivnika.

"Znamo sve o Belgiji. Njihovu najbolju igračicu treniram u Fenerbahčeu, nosilac je tima. Oni su u vrhu sve vreme, sa nama, Francuskom i Španijom.

Glavni su favoriti za zlato, MVP Evrolige, znamo ih u dušu, izuzetno težak meč će biti, ali hajde da ne stajemo. Oni su favoriti, a mi moramo da grizemo", zaključila je Marina Maljković.