20. novembar 2023 22:25

Sferopulos: Zadovoljan sam pobedom, imali smo šansu da rotiramo sve igrače

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sferopulos: Zadovoljan sam pobedom, imali smo šansu da rotiramo sve igrače

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je večeras u Beogradu izjavio je da su igrači "crveno-belih" profesionalnim odnosom došli do zaslužene pobede protiv Mornara.

Crvena zvezda je večeras na svom terenu pobedila Mornar 95:75 u meču osmog kola ABA lige.

"Danas smo imali profesionalan odnos kako bismo pobedili, ali sa druge strane smo imali šansu da rotiramo sve igrače, svi su mogli da igraju. Još jedna stvar, hteli smo da stavimo Marka Simonovića posle povrede i bolesti. Uspeli smo u tome. Bila je to utakmica gde smo dobro igrali od početka do kraja, bili smo fokusirani, ima par stvari koje možemo da unapredimo. Zadovoljan sam zbog igrača, imali su svi svoj doprinos, došli su da igraju", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

On je istakao da zna da Crvena zvezda može bolje od ovoga.

"Imamo momenata kada nam timska odbrana nije dobra. Sigurno to možemo da popravimo. Naš napad, vidite da imamo talenat, dosta otvorenih šuteva, neke pogađamo, neke ne, ali imamo dosta asistencija. Igramo dobro u napadu. Za mene je ključ popravka igre jeste da unapredimo defanzivu", istakao je trener Crvene zvezde.

Sferopulos je izjavio da je za njegov tim svaki meč važan.

"Bez obzira na nivo igre hoćemo da se borimo za pobedu. Iskoristiću krilaticu Evrolige 'svaki meč je važan'. Imamo dosta dugu sezonu. Fokusiramo se samo na jednu utakmicu, a sledeća je sa Armanijem. Moramo da znamo kako da igramo. Sa druge strane je važno ne samo da postignemo poene u tim delovima meča, nego i da se branimo. Analiziramo to, hoćemo da učimo iz grešaka i da se unapredimo", naveo je grčki stručnjak.

Crvena zvezda je večeras igrala bez povređenih Branka Lazića, Adama Hange i Šabaza Nejpira.

"Hanga je dobio dozvolu kluba da ode kod ličnog doktora. Komuniciramo sa njim i imaćemo evaluaciju, videćemo da izvučemo najbolje iz toga. Ne znamo kada će se vratiti. Doktori će odlučiti kada će moći da igra. Što se tiče Lazića, on je počeo sa treninzima bez kontakta, ali je prerano reći kada će se vratiti. Ono što on ima, treba da igra i sa kontaktom. Ako sve bude išlo kako treba, biće to kratak period vremena. Nejpir ima posebnu masku, čekamo da bude spremna. On i dalje ima otok. Moramo da sačekamo da trenira sa kontaktom. Ne znamo se kada će se vratiti, pošto i dalje ne trenira sa timom", istakao je Sferopulos.

On je kraju rekao što je srećan što je Crvena zvezda igrala u nekadašnjem Pioniru.

"Ovo mi je prvi meč sa Zvezdom u Pioniru. Ovde sam igrao toliko mečeva sa druge strane. Atmosfera je dobra, podržava se domaći tim, važno je da su navijači sa nama. Kada budemo imali važnije utakmice, dvorana će biti puna i podržati nas", zaključio je trener Crvene zvezde.