10. januar 2024 11:40

Darko Rajaković: Ovo je sramota za sudije i NBA ligu, to nam se ne dešava prvi put

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darko Rajaković: Ovo je sramota za sudije i NBA ligu, to nam se ne dešava prvi put

Foto: AP Photo/D. Ross Cameron

LOS ANĐELES - Trener košarkaša Toronta Darko Rajaković izjavio je danas u Los Anđelesu da je nezadovoljan suđenjem na meču protiv Lejkersa, prenose američki mediji.

LA Lejkersi su jutros na svom terenu pobedili Toronto 132:131.

"Ovo je sramota za sudije i za NBA ligu. Dvadeset i tri slobodna bacanja za njih i samo dva za nas u četvrtoj četvrtini. Kako onda da igraš utakmicu? Razumem da oni imaju ol-star igrače, ali i mi imamo zvezde. Kako je moguće da Skoti Barns, koji je ol-star potencijal, svaki put kad ide ka košu ne dobije faul, a ne flopuje, već ide punom snagom da izvuče faul? Kako je to moguće? Ako je tako, dajte im pobedu. Ne moramo ni da se pojavimo. Ovo nam se ne dešava prvi put. Tokom cele sezone se dešavaju ove besmislice", rekao je Rajaković na konferenciji za medije posle utakmice, prenosi Bličer riport.

Ponovio je da su LA Lejkersi imali pomoć sudija na meču sa Torontom.

"Od 36 slobodnih bacanja su 23 imali u poslednjoj četvrtini. Kako da igramo sa njima? Stalno se to dešava, ali uporno govorim mojim igračima da budu profesionalci i gledaju na sledeću utakmicu. Ali se pitam: Dokle tako?", istakao je Rajaković.

Košarkaši Toronta se trenutno nalaze na 11. mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa 15 pobeda i 22 poraza.