4. februar 2024 16:24

Marina Maljković: Očekuje nas težak zadatak u Brazilu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marina Maljković: Očekuje nas težak zadatak u Brazilu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da njen tim čeka težak zadatak u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Košarkašice Srbije danas putuju preko Lisabona u brazilski Belem na olimpijski kvalifikacioni turnir. Srbija će na turniru u Belemu od osmog do 11. februara igrati protiv Brazila, Nemačke i Australije. Plasman na OI u Parizu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe u Belemu.

"Poslednje od svih timova učesnika stižemo u Brazil. Još se skupljamo svuda po svetu, jer pojedine reprezentativke imaju klupske obaveze i ovog vikenda. Imaćemo svega dva zajednička treninga pred prvu utakmicu, za razliku od naših protivnika poput Australije i Brazila, koji su već mesec dana na pripremama i Nemačke, koja će imati dobrih deset dana priprema. Ovo je nikada izazovnija situacija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Naše devojke su dovoljno pametne, dovoljno su željne i znaju šta mogu da dobiju u Brazilu. Uvek smo se skupljale u svim čudnim i teškim situacijama, tako da očekujemo da će i ovoga puta snaga naše grupe nadjačati sve izazove", izjavila je Marina Maljković, prenosi zvanični sajt KSS.

Na put u Belem iz Beograda je krenulo 11 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Nevena Rosić, Kristina Topuzović i Saša Čađo. U Lisabonu će im se pridružiti Jovana Nogić, Ivana Raca i Dragana Stanković, a u Belemu Anđela Dugalić.

"Sve tri ekipe sa kojima ćemo se boriti za plasman na OI u Parizu su izuzetno teške. To je najbolje što ženska košarka u svetu nudi. Australija je velika klasa, Brazil je s razlogom postavljen za organizatora turnira, zato što su konačno napravili jedan jako dobar, visok i atletski sposoban tim sa velikom dominacijom na centarskoj poziciji. Nemačka je na ekipu sa Evrobasketa iz Slovenije dovela sestre Sabali koje dobro poznajemo, tako da nas čeka težak zadatak", zaključila je Marina Maljković.

Srbija će u prvom kolu turnira u Belemu igrati u četvrtak protiv Nemačke. Srbija će se u subotu sastati sa Brazilom, a u nedelju sa Australijom.