18. februar 2024 19:09

Mijailović: Dug bio veći od 10 miliona evra, ove sezone otplatićemo ceo porez

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mijailović: Dug bio veći od 10 miliona evra, ove sezone otplatićemo ceo porez

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Preuzeo sam klub 2017. godine u jako teškoj finansijskoj situaciji, bez organizacije i u ukupno lošem stanju. Nakon svih analiza, isplivalo je više od 10 miliona evra duga za period pre mog dolaska u klub i ponosan sam što mogu da kažem da je ovo poslednja godina u kojoj imamo recidive prošlosti, rekao je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

"Aktuelna sezona je za nas izuzetno finansijski zahtevna. To je sezona u kojoj imamo 20 miliona evra budžet za sportski sektor, organizaciju utakmica i putovanja. Na sve to, u ovoj sezoni ćemo otplatiti celokupan poreski dug. Važno je da svi navijači Partizana budu svesni da pored ovako velikih troškova, klub redovno isplaćuje plate svim zaposlenima i redovno plaća svoje obaveze, odnosno nema nikakvih finansijkih problema", istakao je Mijailović za klupski sajt.

Na sajtu je objavljen i celokupan finansijski izveštaj poslovanja, nsposredno nakon što je to uradila Crvena zvezda, a sve posle jutrošnjeg izjave predsednika Aleksandra Vučića da ti klubovi ne bi ni postojali bez pomoći države.

Vučić je reagovao nakon sinoćnje konferencije za medije Željka Obradovića posle poraza od Zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća kada je trofejni trener istakao da nije izgovorena veća laž od priče da su KK Partizan i on na klupi "državni projekat".

"Naš cilj za ovu sezonu je plasman u Top 8 Evrolige i osvajanje titule šampiona ABA lige. U ovom trenutku, mi smo u igri da ostvarimo oba sportska cilja. Moramo da nastavimo da se borimo zajedno, uzdignute glave bez bilo kakvog alibija. Pružam potpunu podršku ekipi i stručnom štabu za borbu za ostvarenje naših ciljeva, a račune ćemo pred našim navijačima polagati na kraju takmičarske sezone. Zahvalan sam svima koji učestvuju u ovom velikom projektu, izazovi su ispred nas, ali sam uveren da je ispred nas i sigurna budućnost", istakao je predsednik crno-belih.