1. mart 2024 22:33

Košarkaši Crvene zvezde poraženi od Bajerna u Minhenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi od Bajerna u Minhenu

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

MINHEN - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna rezultatom 74:66 u meču 27. kola Evrolige.

Zvezda sad ima skor 10-17 i praktično ima samo teoretske šanse za plasman u plej-in, dok je Bajern sa skorom 12-15 na pobedu od 10. mesta uz napomenu da ima bolji međusobni skor od Partizana jer je oba puta savladao šampiona ABA lige. U prvom meču Zvezda je pobedila Bajern 74:68, pa su Bavarci sad bolji od "crveno-belih" i u međusobnom skoru.

Šampion Srbije je, iako oslabljen neigranjem Miloša Teodosića i Nikole Topića, odlično otvorio meč i imao plus devet (19:10) u finišu prve deonice. Usledila je serija domaćina 13:0 kojom je Bajern preuzeo vođstvo i stekao samopouzdanje. Na poluvremenu je bilo plus pet za Bajern (32:27).

Sredinom treće deonice Bajern je prvi put stekao dvocifrenu prednost (40:29), a u poslednjih 10 minuta se ušlo vođstvom domaćina 53:46. Zvezda se u potpunosti vratila u meč kad je prišla na samo minus dva (51:53), ali je opet stala, pa je Bajern opet stekao dvocifrenu prednost. U poslednja dva minuta ušlo se vođstvom Bajerna 68:57 i već tad je bilo jasno da će domaćin pobediti, ali se u finišu igralo za razliku u međusobnom skoru.

Devin Buker je predvodio Bajern sa 22 poena i šest skokova, a 12 je dao Serž Ibaka uz osam uhvaćenih lopti. Vladimir Lučić je postigao pet poena za Bajern i imao pet skokova i dve asistencije.

Džavonte Smart sa 13, Džoel Bolomboj sa 11 i Nemanja Nedović sa 10 poena su bili dvocifreni u Zvezdi, devet je dao Luka Mitrović.

Zvezda u narednom kolu, sledećeg četvrtka, gostuje Monaku koji je večeras pobedio Barselonu u gostima rezultatom 77:67.