19. mart 2024 21:40

Marina Maljković: Biće ovo najjači olimpijski turnir u istoriji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marina Maljković: Biće ovo najjači olimpijski turnir u istoriji

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je posle žreba za Olimpijske igre da će ovo biti najjači turnir u istoriji i da će se njena ekipa tokom leta spremati uz ogroman rad.

Srpkinje su svrstane u grupu A sa Španijom, Kinom i Portorikom.

"Ko god da je s nama u grupi, moj pristup je isti - rad, rad i samo rad. Treće Olimpijske igre zaredom su dokaz da je taj metod ispravan. Igračice se menjaju, ali je metod isti", prve su reči Maljković posle žreba u Švajcarskoj za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Naša ekipa je jako, jako mlada i nova, a takmičenje je izuzetno teško. Samo naivni mogu da misle da se bilo gde u muškoj i ženskoj konkurenciji i u svim ostalim sportovima neće pojaviti najbolji sportisti ovog sveta. Svi će doći i svi će igrati Olimpijske igre u Parizu", dodala je selektorka.

Svesna je Maljković težine izazova.

"Činjenica je i da će ovo biti najteže takmičenje po mišljenju mnogih stručnjaka, kad je ženski košarkaški turnir u pitanju i to me raduje zbog ženske košarke, zbog ženskog sporta", istakla je Maljković.

Posebno je podvukla da je sve moguće uprkos mladosti koju ima ova ekipa.

"Uz ogroman rad ovog leta, trudićemo se da sakrijemo sve naše mane i da spremne idemo na najteže svetsko takmičenje", zaključila je trofejna stručnjakinja.